Sport

Kosárlabda: Ivosev az All Star-keretben

Kosárlabda: Ivosev az All Star-keretben

2012. január 31., kedd
Kosárlabda: Ivosev az All Star-keretben

Nem véletlenül került be mérkőzésről mérkőzésre kilenc alkalommal is a forduló válogatottjába a férfi kosárlabda NB I/A küzdelmei során Tomiszlav Ivosev (képünkön balra), a Naturtex-SZTE-Szedeák szerb légiósa, most a hétvégi All Star-gálára is meghívót kapott - tudtuk meg a csapat honlapjáról.

Hétfőn napvilágra került az honi játékosokból álló,

Rátgéber László

frissen kinevezett szövetségi kapitány dirigálta magyar keret, valamint a

Bencze Tamás

irányította hazai légiósok kezdőötöse, melyről a szurkolók szavazhattak - mintegy 7500-an meg is tették - az elmúlt hetekben az MKOSZ honlapján. A légiós keret többi tagjáról ezután döntött a jelenleg a Falco együttesét vezető tréner, s ennek nyomán kedd délelőtt kapta meg a kikérőt a Szedeák csapata Ivosevre a szövetség főtitkárától,

Sterbenz Tamástól

. "Ivosev négyes poszton a mezőny egyik kiemelkedő képességű légiósa" - mondta

a Szedeák honlapjának

érdeklődésére Bencze Tamás. "Kiváló statisztikai mutatói önmagukért beszélnek, a pontszerzés mellett lepattanózásban is hétről-hétre remekel, többször is ő lett a forduló legjobb játékosa. Nagyon jó szellemiségű kosaras, számomra egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy ott a helye a légiósok válogatottjában" - tette hozzá a korábban a Szeviép-Szeged női csapatát is irányító tréner. Tomiszlav Ivosev örömmel fogadta a nagyszerű hírt. "Természetesen nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen eseményen pályára léphetek" - nyilatkozza csapata honlapján. "Megfordult a fejemben a gondolat, hogy talán én is meghívást kapok, de nem vehettem biztosra a dolgot, hiszen Magyarországon légiósok tekintetében nagyon erős a mezőny. Nem tagadom, izgulok egy picit, mivel korábban még nem szerepeltem ehhez hasonló rendezvényen és szeretném méltóképpen képviselni a Szedeákot a gálán." Ivosev

Deák Attila

2001-es és

Nyilas István

2002-es szereplése óta a harmadik kosaras, aki Szedeák-játékosként bizonyíthat az All Star-gálán.

A légiósok kezdőötöse (az internetes szavazás alapján):

Lorenzo Williams (Atomerőmű SE), Jibril Hodges (Jászberényi KSE), Damian Hollis (Albacomp Fehárvár), Rashad Bell (Fortress-Lami Véd Körmend), Darian Townes (Fortress-Lami Véd Körmend).

Az idegenlégiós keret további tagjai:

Chad Timberlake (Falco-Szova KC Szombathely), Djordje Pantelics (Falco-Szova KC Szombathely), Andrija Csirics (Pécsi VSK-PANNONPOWER), Nick Raivio (Kaposvári KK), Benson Egemonye (Kis Rába menti Takarék Soproni KC), Thomas Kelley (Kecskeméti KSE).

Tartalék:

Justin Ingram (Factum Sport Debrecen).

A Rátgéber László szövetségi kapitány vezette magyar válogatott kerete:

Wittmann Krisztián (Kecskeméti KSE), Simon László (Falco-Szova KC Szombathely), Vojvoda Dávid (Atomerőmű SE), Molnár András (Kis Rába menti Takarék Soproni KC), Ferencz Csaba (Fortress-Lami Véd Körmend), Heindlein Roland (Albacomp Fehérvár), Gáspár Dávid (Zalakerámia ZTE KK), Kovács Péter (Pécsi VSK-PANNONPOWER), Keller Ákos (Albacomp Fehérvár), Morgen Ferdinánd (Atomerőmű SE), Szabó Zsolt (Falco-Szova KC Szombathely), Tóth Ádám (Atomerőmű SE), Tóth Gergely (Zalakerámia ZTE KK), Csorvási Milán (Kecskeméti KSE), Szabó Miklós (Factum Sport Debrecen) Az All Star Kosárlabda Gálát február 5-én, vasárnap rendezik a fővárosi Körcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.