Sport

Kassai Viktor a legjobb játékvezető 2011-ben (FRISSÍTVE)

Kassai Viktor a legjobb játékvezető 2011-ben (FRISSÍTVE)

2012. január 13., péntek
Kassai Viktor a legjobb játékvezető 2011-ben (FRISSÍTVE)

A Bajnokok Ligája döntőjében bíráskodott Kassai Viktor volt 2011 legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.

A magyar sípmester - aki tavalyelőtt a világbajnokságon elődöntőt vezetett - a 2010-ben első angol

Howard Webbet

előzte meg a szavazáson, míg a harmadik a klubvilágbajnokság fináléjában közreműködött üzbég

Ravsan Irmatov

lett. A szervezet honlapja szerint a szavazáson 80 ország szakértője vett részt, s a 36 éves tatabányai születésű bíró nagy fölénnyel lett első. Az IFFHS szerint Kassai 2011-ben rendszeresen kiemelkedően vezetett, s folyamatosan javuló teljesítményével érdemelte ki a világ legjobb játékvezetőjének járó elismerést, melyet 25. alkalommal hirdetett ki az IFFHS. "Nagyon örülök az elismerésnek, bár egy játékvezető pályafutása során nem ez a legfontosabb" - mondta az MTI-nek Kassai. "A bírók között nehéz megítélni, hogy ki volt az év legjobbja, ezzel együtt nagyon jól esik, hogy hozzáértő szakemberek és újságírók engem, illetve minket láttak a legjobbnak 2011-ben. Tulajdonképpen a BL-döntő miatt számítani lehetett arra, hogy az élmezőnyben végzünk majd. Szerencsére nagyon sokan szavaztak ránk, örülünk annak, hogy

Puhl Sándor

után ismét egy magyar bíró lett az év legjobbja." Kassai munkáját a BL-döntőben

Erős Gábor

és

Ring György

asszisztensek, a két kapunál elhelyezkedő

Fábián Mihály

és

Bognár Tamás

, valamint tartalékként

Vad II István

segítette.

Kassai Viktor

, aki egy évvel korábban az ötödik volt a rangsorban, a szervezet idei gáláján veheti majd át a legjobbnak járó Arany IFFHS Trófeát. Előtte egyetlen magyar bírónak, Puhl Sándornak sikerült kiérdemelnie ezt a címet: az 1994-vb-döntő, illetve az 1997-es Bajnokok Ligája finálé játékvezetőjének sorozatban négyszer (1994-1997) ítélték a legjobbnak.

A játékvezetők raglistája:

1. KASSAI VIKTOR 138 pont 2. Howard Melton Webb (angol) 103 3. Ravsan Irmatov (üzbég) 97 4. Wolfgang Stark (német) 67 5. Frank De Bleeckere (belga) 63 6. Massimo Busacca (svájci) és Carlos Valesco Carballo (spanyol) 40 8. Nicola Rizzoli (olasz) 29 9. Jorge Luis Larrionda (uruguayi) 27 10. Sálvio Spinola Fagundes Filho (brazil) 23

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.