Közélet

Kalmár: Most jött el a katolikus egyház ideje + FOTÓK

Kalmár: Most jött el a katolikus egyház ideje + FOTÓK

2012. január 31., kedd
Kalmár: Most jött el a katolikus egyház ideje + FOTÓK

„Csak akkor javulhat Európa és Magyarország egyre romló demográfiai helyzete, ha visszatérünk keresztény gyökereinkhez, ha egyre többen belátják, hogy a gyermek nem teher, hanem áldás” – véli a politikus.

E gondolatokat

Kalmár Ferenc

országgyűlési képviselő, a KDNP országos alelnöke Strasbourgban mondta el múlt héten az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülésén, s ismételte el a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) által szervezett Katolikus Szabadegyetem rendezvényén a KDNP székházában, ahol a politikus az új vallásügyi törvény megszületéséről tartott előadást.

Zombori István

, az est moderátora adta meg az előadás majd a később kialakult beszélgetés alaptónusát.

Habsburg Ottó

hitvallását idézte –, akinek szegedi látogatásairól könyvet készít –, hogy a 21. század Európája vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Ma világosabbá vált, mint valaha, hogy az EU-t – noha sokan tiltakoznak ellene – és Magyarországot is csak keresztény alapon lehet újjászervezni. Rettenetes támadások érik a katolikus egyházat, mert az utolsó bástyája, erős ellenpólusa az egyre erőszakosabban és gátlástalanabbul terjeszkedő liberalizmusnak.

Németországban több a kutya, mint a gyerek

Kalmár Ferenc szerint ha nem lennének bevándorlók, nem tudnák működtetni az európai intézményeket, ugyanis mindenhol drasztikusan csökken, fogy a tősgyökeres lakosok száma. Egyes felmérések szerint 2050-re Németország iszlám ország lesz, a jelenleg 21 milliós Romániának pedig ebben az időben 18 millióra csökken a lakossága, közülük is 5 millió cigány lesz. Ugyanez várható nálunk és Szlovákiában. A fehér ember civilizációjának az alkonyát éljük – fogalmazott Kalmár, aki szerint félő, hogy ez a trend most már megfordíthatatlan. Az európai ember nem hajlandó semmilyen áldozatra, jól akar élni, a pénz lett az istene. Nem véletlen, hogy Németországban több a kutya, mint a gyerek. Több szó esik a transzvesztiták, melegek, leszbikusok és biszexuálisok jogairól, mint a nemzeti kisebbségiekéről. Ez nem hiányosság – oktatta ki Kalmár az egyik svéd képviselőtársát, aki e társadalmi csoportokért agitált Kalmár –, ez skandalum. Az új vallásügyi törvényről szólva a KDNP-s politikus elmondta, többek között azért kellett a régi jogszabályt megváltoztatni, mert könnyen lehetett egyházat alapítani, ebből kifolyólag rengeteg anomália keletkezett. Sokan a vallást gazdasági célokra és haszonszerzésre használták, hiszen a regisztrált egyházak számára vámmentes volt a kegytárgyak behozatala. Ezért kellett megszüntetni a kiskapukat.

14+2

A törvény első változatában az szerepelt – így került a frakciószövetség elé is –, hogy a régivel ellentétben ne a megyei bíróságok, hanem a fővárosi bíróság jegyezze be az egyházakat. A parlamenti vita során a tervezet úgy módosult, a jövőben az Országgyűlés döntse el, ki kapja meg az egyházi státust. Decemberben elfogadták a törvényt, majd az Alkotmánybíróság visszadobta, mert eljárásbeli problémát vélt felfedezni. Az, hogy a Parlament döntsön, a záró vitában került be módosító indítványként, amikor már lényegi módosítások nem tehetők a tervezetre. Ez volt a baj. Gyorsan össze kellett hívni a Parlamentet, mert ha nem fogadják el az új egyházi törvényt, a régi megszűnik, az Országgyűlés pedig a téli szünet után csak a februári ülésszakban tűzheti újra napirendre a témát. A két ünnep között így rohamtempóban összehívták a Tisztelt Házat, és gyakorlatilag minimális változtatásokkal elfogadták a törvényt, amely január 1-jével hatályba is lépett. E szerint Magyarországon 14 egyházat ismernek el, a kimaradtak február végéig benyújthatják a Parlamentnek a kérelmet. Két egyház, a mormon és a metodista valami miatt nem került be, ezért főleg külföldi nyomásra, hogy ez nem vet jó fényt a magyarországi egyházi törvényre, valószínűleg beveszik őket. A metodisták állítólag már jelentkeztek is.

Csitulnak a kedélyek

A képviselőtől megtudtuk, a Hit Gyülekezetének elismerése nem kis vitát váltott ki, a Jobbik nagyon ellenezte, majd a nagyobbik kormánypárt nyomásra mégis bekerült a 14 közé. Kalmár elmondta, most már csitulni látszik Európában a Magyarország ellen indított lejárató kampány. Az unió több törvényt is elkért felülvizsgálatra, közöttük azonban nem volt ott a vallásügyi törvény, ami azt jelzi, megnyugodni látszanak a kedélyek. Az estet és az előadást az a sommás megállapítás zárta, a római katolikus egyháznak tulajdonképpen most jött el az ideje, hiszen 2000 éve hirdeti változatlanul az igét az egész földkerekségen; persze, hogy sokak számára veszélyt jelent. A közönség számos, nem csak a vallási törvénnyel kapcsolatos kérdést intézett az előadóhoz, amiből látszik, az embereket élénken foglalkoztatja a létüket is döntően meghatározó mindennapi politika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.