Közélet

Juppé: Párizs együttműködik Magyarországgal

Juppé: Párizs együttműködik Magyarországgal

2012. január 9., hétfő
Juppé: Párizs együttműködik Magyarországgal

Franciaország együtt fog munkálkodni az Európai Unióval és Magyarországgal azért, hogy tisztázzák a dolgokat, és módosításokat eszközöljenek ott, ahol kell - jelentette ki francia külügyminiszter hétfőn Bordeaux-ban.

Alain Juppé

szerint minderre azért van szükség, hogy Magyarország igazodjon az unió jogszabályozási folyamatához. "A Magyarországon hozott döntések egy része nem egyeztethető össze az uniós elvek és értékek némelyikével - jelentette ki újságíróknak a miniszter. Juppé hangoztatta: "ma reggel azt vettem észre, hogy a magyar kormány kész válaszolni ezekre a kérdésekre, ezért együtt fogunk munkálkodni partnereinkkel és magyar barátainkkal, hogy tisztázzuk a dolgokat, és módosításokat eszközöljünk ott, ahol kell". Egyúttal leszögezte: arról beszélni, hogy Magyarországon ma diktatúra van, természetesen túlzás, de vannak aggodalomra okot adó jelek, s ezeket tisztázni kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.