Közélet

Jön az új Jeremie-program

Jön az új Jeremie-program

2012. január 23., hétfő
Jön az új Jeremie-program

Újabb 28,5 milliárd forint tőketámogatáshoz juthatnak a korai, illetve növekedési létszakaszban lévő, innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarországon, miután elindult az Új Széchenyi kockázatitőke-programok társadalmi egyeztetése; a közkeletű nevén Jeremie kockázatitőke-program két alprogramjában összesen tíz alap juthat ilyen forráshoz - írta a Világgazdaság hétfőn.

A Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt.-nél az előzetes visszajelzések alapján jelentős érdeklődésre számítanak. A pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. január 29-ig várják, s a javaslatok alapján születhet döntés az elindítandó pénzügyi programok módosításáról, finomításáról. A pályázatok meghirdetése ezt követően történik, a nyertes alapkezelőkkel való szerződéskötés után pedig megkezdődhet az alapok létrehozása - írta a lap. Garamvölgyi Balázs, az MV Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak elmondta, hogy a korábbi pályázat alapján már működő 8 kockázatitőke-alap 2010 második felében kezdte meg az aktív tevékenységet, s az elmúlt másfél évben közel 18 milliárd forint értékben hozott befektetési döntést több mint 60 céltársaság esetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.