Sport

Jégkorong: Tisza Volán-vereség Fehérváron

Jégkorong: Tisza Volán-vereség Fehérváron

2012. január 27., péntek
Jégkorong: Tisza Volán-vereség Fehérváron

Négygólos idegenbeli vereséget szenvedett a Tisza Volán-MTK együttese a Sapa Fehérvár AV19 együttesétől a jégkorong magyar kupa péntek délutáni mérkőzésén.

Az EBEL Ligás Alba Volán Mol Ligás farmcsapatához látogatott a Tisza Volán-MTK OB II-es jégkorongcsapata a magyar kupa keretein belül. Ahogyan arra számítani lehetett, a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első harmadban szinte lerohanták a Tisza-partiakat, valóságos tűzijátékot rendezve

Balázs Csongor

kapuja előtt.

Reiter Richárd

és

Meretei Márkó

révén két alkalommal eredményesek is voltak a hazaiak, kíméletlenül kihasználva mindkét emberelőnyüket amit a harmadban kaptak (2-0). A folytatásban kapust cseréltek a hazaiak, az EBEL-keretben is szereplő

Pleszkán Józsefet

Vég Ádám

váltotta. Többet próbálkozhatott a vendég Volán, ám a hazai cserekapusnak még így is kevesebb dolga akadt, mint az egykori román válogatott Balázsnak. Enyhült a hazaiak fölénye, ám a harmad elején

Kovács Viktor

révén ők növelték előnyüket (3-0). A harmadik játékrész első pillanataiban

Tóth Gergő

bottal akasztása büntetőt ért, melyet

Fekecs Norbert

értékesített, megszerezve a vendégek becsületgólját (3-1). Az elkövetkező hét percben aztán

Fekti Ádám

kétszer villant kialakítva az 5-1-es hazai győzelmet jelentő végeredményt.

Kalocsa László

együttese nem sokat pihenhet, hiszen vasárnap 18.30-tól a fővárosban lép pályára fontos bajnoki találkozón a MAC vendégeként. A következő kupameccsre azonban hazai környezetben kerül sor február 5-én, vasárnap 18 órától, s az ellenfél nem más, mint a Ferencváros együttese lesz.

Jégkorong magyar kupa:

Sapa Fehérvár AV19 - Tisza Volán MTK 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

Székesfehérvár, 300 néző. Vezette: Wolf, Pál, Ozsváth.

Fehérvár:

Pleszkán - Varga A., Farkas T., Erdélyi, Hajós, Kovács V. - Vég (kapus), Balogh B., Reiter A., Németh, Tóth G., Fekti - Maklári, Farkas L., Meretei, Reiter R., Horváth D. - Dósa. Vezetőedző: Kóger István.

Tisza Volán:

Balázs - Bereczki, Hetler, Bosnyák, Ambrus, Fekecs - Máté, Wágner, Maslac, Ódry, Egyed - Barcsik, Kovács Á.

Vezetőedző:

Kalocsa László.

Gólszerzők:

Reiter R. (Reiter A., Meretei, 05:45: 1-0 - emberelőnyből), Meretei (Horváth D, Reiter A., 13:45: 2-0 - emberelőnyből), Kovács V. (Hajós, Farkas, 23:07: 3-0), Fekecs (50:47: 3-1 - büntetőből), Fekti (Farkas L., Tóth G., 52:21: 4-1), Fekti (Farkas L., 57:44: 5-1).

Kiállítás:

4 perc, ill. 6 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.