Kultúra

Jazz és blues a Millenniumiban + VIDEÓK

Jazz és blues a Millenniumiban + VIDEÓK

2012. január 31., kedd
Jazz és blues a Millenniumiban + VIDEÓK

Azoknak,akik koncerteken kapcsolódnának ki a hét folyamán, érdemes a Millenniumi Kávéházba ellátogatniuk, ezen a héten ugyanis a Storyville Jazz Band, a Kalmár Trió és a Rambling Blues Trió is fellép.

Január 31-én este nyolckor lép fel a Szegeden, tehetséges fiatal muzsikusokból 1997-ben alakult Storyville Jazz Band. Zenéjük az 1900-1920-as évek New Orleans-i hangulatát idézi, mint ahogy nevük is, hiszen e város szórakoztató negyedében Storyville-ben született meg az a zene, amit ragtimenak, dixielandnek neveztek, később pedig ebből alakult ki a jazz.

Tagok:

Frankie Lato

(hegedű),

Dennert Árpád

(klarinét),

Farkas Péter

(trombita),

Sallai László

(harsona),

Szorcsik Attila

(nagybőgő),

Kurina Kornél

(bendzsó),

Hegyi Viktor

(zongora),

Háló Pál

(dob),

Paku Bea

(ének). http://youtu.be/t0_gAmeTass Február 1-jén a Kalmár Trió jazz koncertjére várják az érdeklődőket. A zenekart 2008 nyarán alapította

Kalmár Zoltán

jazzdobos hazai élvonalbeli muzsikusok részvételével, azzal a szándékkal, hogy zenéjükkel a 60-as évek bebop korszakát idézzék meg. Műsorukon ennél fogva elsősorban a korszak jazz standard-jei szerepelnek.

Tagok:

Szalay Gábor

(gitár),

Hárs Viktor

(bőgő),

Kalmár Zoltán

(dob). http://youtu.be/Zf99c2075m0 Csütörtökön este nyolctól a Daily Swing zenekar koncertjére várják a zenekedvelőket, míg pénteken a

Pumpkins Trió

lép fel a Millenniumiban, mely formáció akusztikus hangzásvilágban szólaltat meg klasszikus slágereket, így rock n' roll, rockabilly, country, oldies és folk dalokat szólaltatnak meg „minimál” felfogásban.

Tagok:

Balázs Péter

(nagybőgő),

Lengyel Tibor

(gitár),

Volent Zsolt

(dob). Február 4-én, szombaton pedig a

Rambling Blues Trió

lép fel, szintén este nyolctól. A szegedi együttes frontembere,

Király Vajk

gitáros-énekes már 1993 óta folyamatosan koncertezik egyedül, illetve néhány zenésztársával Vajk és Barátai néven. 1994. májusában

Hrabovszky Tamás

szájharmonikással és

Tóth Anetta

énekesnővel jött létre a Rambling Blues. 1996-ban alakult ki a jelenlegi felállás, énekesnő helyett

Szabó Csaba

dobossal járják az országot, de a hazai fellépések mellett gyakran játszanak külföldön is. Repertoárjukban elsősorban az 1920-as, 30-as évek nagy öregjeinek dalai szerepelnek, a ragtime blues-ok éppúgy, mint a country blues, delta blues, illetve a tradicionális darabok, de nevükhöz híven fűszerezik műsorukat „fiatalabb” blues-zenészek számainak feldolgozásaival is, továbbá néhány saját szerzeménnyel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.