Közélet

Három időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak ma

Három időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak ma

2012. január 22., vasárnap
Három időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak ma

Három kistelepülésen tartanak ma időközi polgármester- és képviselő-választást; a Csongrád megyei Árpádhalmon, a Baranya megyei Sumonyban és a Somogy megyei Bonnyán. A településeken önfeloszlatás miatt kellett új választásokat kiírni.

Mindhárom önkormányzatnál a polgármesterek mellett négy képviselőt választanak. Bonnyán, a 312 lakosú, két utcából álló zsáktelepülésen a polgármesteri tisztségért hárman, míg a négy képviselői mandátumért tízen versengenek. A 532 lakosú Árpádhalmon négyen indulnak a községvezetői tisztségért, míg tízen a képviselői helyekért. A 489 lakosú Sumonyban öten indulnak a polgármesteri székért, a képviselői helyekre tizennyolcan pályáznak. Szavazni reggel hat és este hét óra között lehet. Az önkormányzati választás egyfordulós, így azok a polgármester-, illetve képviselőjelöltek kapják meg a mandátumot, akikre a választók a legtöbb érvényes szavazatot adták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.