Gyerekfoci: a Szentes győzött, de mindenki nyert a Blues Cafe Kupán

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat együttes vetélkedett a szegedi Rendőr TE szervezésében a 2001 után születettek részére kiírt labdarúgótornán.

A szegedi Rendőr TE szervezésében került sor január 14-én a II. Blues Cafe Kupára, mely a tavalyihoz hasonlóan az idén is sok izgalmat hozott. A labdarúgótorna ismét a 2001 után született gyermekeknek szólt, de a Tisza Volán SC 2002-ben született gyermekei is újból megmutatták tudásukat. Puskás István játékvezető tevékenységének is köszönhetően végig sportszerű, de harcias küzdelmet folytatott egymással a versenyen szereplő hat csapat, ennek is köszönhetően csak az utolsó pillanatban dőlt el a helyezések sorsa.

A viadalt jobb gólkülönbséggel a Szentes csapata nyerte meg az algyői gyerekek előtt. A bronzérmet a Tisza Volán 2002-ben született fiataljai szerezték meg. Negyedik helyen a Rendőr TE, ötödiken a Déli Aprók Futball Club csapata végzett. A hatodik helyezést a több ifjú gyermeket a soraiban tudó Röszke csapata érte el.

Holecska Norbert, a Blues Cafe ügyvezetője, a kupa egyik főszponzora, továbbá a latin negyed édességbolt ügyvezetője futballszeretetének és az utánpótlást is segítő támogatásának köszönhetően minden gyermek éremmel gazdagodott, továbbá különdíjakat is kiosztottak, melyeket természetesen a főszponzor adott át. Holecska Norbert Puskás István játékvezető fáradságos munkáját is jutalmazta, aki a mérkőzéseken mutatott teljesítménye alapján meg is érdemelte az egyik sörgyár termékeit. A röszkei székhelyű Unilever Magyarország Zrt. a terembérleti díj átvállalásával támogatta a rendezvényt. Az érmek gazdaságilag is előnyös elkészítése Pópity Pétert, a vásárhelyi Kroki Bt. ügyvezetőjét dicséri, aki egy különdíjat is felajánlott.

Az eredmények:

Rendőr TE – Röszke 2-0
DAFC – Algyő 0-5
Szentes – Tisza Volán SC 4-1
Rendőr TE – Algyő 1-3
Röszke – Szentes 0-7
DAFC – Tisza Volán SC 3-4
Algyő – Szentes 0-0
Rendőr TE – DAFC 3-3
Röszke – Tisza Volán SC 2-5
Rendőr TE – Szentes 0-3
Röszke – DAFC 2-2
Algyő – Tisza Volán SC 2-1
DAFC – Szentes 1-4
Rendőr TE – Tisza Volán SC 2-2
Röszke – Algyő 6-1

Különdíjasok:
A torna legjobb játékosa: Kovács Levente (Szentes)
A torna legjobb kapusa: Fülöp Gábor (Tisza Volán SC 2002)
A torna gólkirálya: Major Ernő (Algyő)

A csapatok legjobb játékosai: Kozma Miklós (Rendőr TE), Sajti Martin (Déli Aprók Futball Club), Zámbó Bence (Röszke), Puhalak Krisztián (Szentes), Tóth Bálint (Tisza Volán 2002), Belovai Krisztián (Algyő)

A www.kroki.hu különdíjasa: Oltványi Balázs (Rendőr TE)

A Rendőr TE és a Déli Aprók Futball Club játékosai:
Szabó Péter, Bárkányi Bence, Sajti Martin, Oltványi Balázs, Egedi Ádám, Kozma Miklós, Mezey Kristóf, Tápai Bence, Bella Márton, Kádár János, Flosznik Dénes, Szalai Patrik, Horváth Zalán, Kiszel Dani, Bárkányi Gábor, Ilia Dorottya. Edző: Horváth Zoltán

Előző sztori

Lombik helyett: új remény a meddő pároknak

Következő sztori

A dorozsmai szélmalom titkai a Szegedi Panorámában