/

Az egyetemmel keresi a közös hangot a Széchenyi Programiroda + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Népszerű a Csongrád megyében két helyen is működő Széchenyi Programiroda. Bakos Tamás megyei irodavezető portálunknak elmondta, a Szegedi Tudományegyetemmel is szorosabbra fűzik kapcsolatukat.

Hazánk mind a hét régiójában nyitottak Széchenyi Programirodát, Csongrád megyében kettőt is. Szegeden a megyeházán, illetve Hódmezővásárhelyen várják az állami, a civil és a vállalkozói szektor tagjait.

Bakos Tamás megyei irodavezető portálunknak elmondta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azzal a céllal hozta létre ezt a Széchenyi Iroda Nonprofit Kft.-t és a hozzá kapcsolódó hálózatot, hogy az előbb említett három szektor minél eredményesebben tudjon az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) keretében meghirdetett pályázati forrásokra jelentkezni.

„A tavalyi évben mintegy 850 ügyféllel vettük fel a kapcsolatot, 1650 ügyféltalálkozót bonyolítottunk le és mintegy 206 darab, mára már támogatási szerződéssel rendelkező pályázat kapcsán nyújtottunk segítséget” – tájékoztatott Bakos Tamás. Mint megtudtuk, a tavalyi pályázatok beadási határidejét meghosszabbították a nagy érdeklődés miatt, így még most is érdemes felkeresni őket.

A Széchenyi Programirodák alapvető célja, hogy támogassa az ügyfeleket, a szaktanácsadók a fejlesztési cél megfogalmazásától fogva segítséget nyújtanak a pályázat beadásában, a kifizetési kérelmek ellenőrzésében, sőt a hároméves monitoring tevékenységben is. Igény esetén a telephelyekre is kimennek a szaktanácsadók, még az iroda nyitvatartási idején kívül is.

Most év elején is több kiírás várható. Bakos Tamás arról tájékoztatott, hogy a Társadalmi Megújítás Operatív Program keretében például családbarát munkahelyek ösztönzése az egyik cél. Ennek keretében a gyesről vagy gyedről visszatérő kismamák távfoglalkoztatását, illetve a munkahelyi körülmények családbaráttá tételét támogatják.

Új együttműködésről is beszámolt a SZEGEDma.hu-nak a vállalkozás-és gazdaságfejlesztési tanácsadó. A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karával fognak szorosabb kapcsolatot kialakítani, céljuk, hogy az aktuális kiírásokat a megyén belül minden szakmabeli megismerje.

Tekintse meg a Telin TV Bakos Tamással készített interjúját!

Default thumbnail
Előző sztori

Gyengül a forint a főbb devizákkal szemben

Következő sztori

Megérkezett Szegedre is az új év első hava + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek