Gazdaság

A KDNP felülvizsgálná az állami szférában kifizethető prémiumok indokoltságát

A KDNP felülvizsgálná az állami szférában kifizethető prémiumok indokoltságát

2012. január 4., szerda
A KDNP felülvizsgálná az állami szférában kifizethető prémiumok indokoltságát

A KDNP szerint alaposabban kell megvizsgálni az állami szférában kifizethető prémiumok indokoltságát.

A kormánypárt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy értékeli, hogy a napokban nyilvánosságra került jutalmak - a hozzájuk tartozó teljesítmények megjelentetése nélkül - félreértésekre és feszültségkeltésre adtak alkalmat. Jogos és megérdemelt a jutalom, amennyiben az állami intézmények és cégek vezetői takarékosan bántak a közvagyonnal, javították a költségvetés helyzetét, vagy jelentős többlet munkaterhet vállaltak, de általában véve – különösen az európai válság környezetében - erkölcsileg nem lehet indokolt kirívóan magas év végi jutalmakat fizetni - rögzítik. Felhívják a figyelmet arra, hogy 2012-ben változatlanul érvényes a kormányzati bérplafon, csökken a képviselők javadalmazása is, és ezzel összhangba kell, hogy kerüljön a közszférára érvényes premizálás rendszere is. A KDNP ezért örvendetesnek tartja, hogy a kormányzat áttekinti a prémiumok juttatásának körülményeit, és ha a kifizetéseket engedélyező vezetők körültekintőbben járnak el a jutalmak odaítélése során - zárul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye.

Szijjártó Péter

, a miniszterelnök szóvivője kedden azzal kapcsolatban, hogy a Blikk szerint több állami cég vezetője is sokmilliós jutalmat vett fel, azt mondta: a kormány nem véletlenül döntött úgy, hogy megtiltja a jutalmak és prémiumok kifizetését év végén a minisztériumokban. "Természetesen mi is olvasunk újságot, és látjuk, hogy bizonyos helyeken történtek döntések jutalmakról és prémiumokról" - tette hozzá, közölve, hogy ezekről kimutatások készülnek, amelyeket a következő napokban tekintenek majd át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.