A DK szerint a Jobbik nem demokratikus párt

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azzal, hogy bárkit kitiltana egy településről, a Jobbik bebizonyította, hogy nem demokratikus párt, ezért nincs helye az országgyűlésben – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) kedden az MTI-vel.

A DK sajtóközleménye szerint ha Gyöngyöspata a Jobbik javaslatára kilépett Magyarország területéről, az Európai Unióból és az Európán belüli szabad közlekedést lehetővé tevő schengeni övezetből, valamint bevezette a vízumkötelezettséget, akkor tilthatnak ki bárkit a településről. “Ha nem ez a helyzet, akkor ismét közvetlen bizonyítékot kaptunk arra, hogy Vona Gábor pártja – a pártelnök szavai szerint – nem demokratikus párt” – áll a dokumentumban.

A párt közleményében úgy fogalmaz: egy nem demokratikus pártnak, amelynek tagjai nem tekintik magukra nézve kötelezőnek az alkotmányt, amelyre esküt tettek, nincs helye az országgyűlésben és az önkormányzatokban.

A DK nyilatkozatával arra reagált, hogy kedden Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere bejelentette: Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök és a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet a képviselő-testület döntésének értelmében nem kívánatos személynek minősülnek a településen.

A közel 2900 lakosú Gyöngyöspata azt követően került a közfigyelem középpontjába, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai tavaly március elejétől két héten át járőröztek a faluban, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

Előző sztori

Felülvizsgálják a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményeit

Következő sztori

Kalmár: Most jött el a katolikus egyház ideje + FOTÓK