Uniós támogatás a PC-Boxnak kutatás-fejlesztésre + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A PC-Box Kft. jövőre ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A cég tevékenységi köre magában foglal minden olyan terméket és szolgáltatást, amely a számítástechnikában jelen van.

Ezek a konfigurációktól kezdve, perifériákon, kellékanyagokon, a hálózatok telepítésén, karbantartásán és üzemeltetésén túl egészen a szoftverértékesítésig és fejlesztésig, valamint oktatásig és tanácsadásig terjednek. Mindezek ellátását felkészült szakemberek, CNE-mérnökök, MCP-szakemberek, szakképzett oktatók segítségével végzik.
A PC-Box Kft. sikeresen szerepelt egy GOP-1.3.1-09/A-2009-0116 azonosító számú informatikai K+F-et támogató pályázaton, a projekt most a megvalósítás befejező szakaszába érkezett. Marsi Zoltán ügyvezető igazgatótól megtudtuk, a cégnek három üzletága van: számítógép-kereskedelem, számítógép-szervizelés és hálózatépítés, valamint alkalmazás-fejlesztés. Több iparvállalati területen dolgoznak Szegeden és környékén, de országos megrendeléseknek is eleget tesznek. A PC-Box úgy döntött, egy olyan alkalmazás-fejlesztési projektbe fog bele, amelynek célja, hogy az iparvállalatok kisebb készlettel, hatékony eszköz-és munkaerő-felhasználással gyorsabban ki tudják szolgálni a piacot. Ezzel pályáztak EU-s forrásokra, és a 45 százalékban támogatott projektre 15 251 400 forintot nyertek. A projekt összértéke: 33 892 000 forint.

A kutatásfejlesztési projekt lényege egy termelés- és működésoptimalizáló szoftver, amely munkafolyamatok szintézisére, azaz a munkafolyamatok hatékonyságát csökkentő tényezők (erőforrás- és időkorlátok, szűk keresztmetszetek) elemzésére is alkalmas. Felvették a kapcsolatot a SZTE-vel, és egy speciális matematikai algoritmus segítségével készítettek olyan számítógépes modellt, mely a gyártást modellezi, és minden egyes alkalommal mesterséges intelligenciaelemekkel előre meghatározott súlypontok alapján gyártásoptimalizálást hajt végre. Elsősorban nagyobb multinacionális termelő vállalatok, energiaszolgáltató cégek részére jelent hasznosítható újdonságot, ahol a gazdálkodás adminisztrációja SAP-ban (vállalatirányítási rendszer) történik, de az optimalizálás nem kizárólag SAP-ból származtatott adatokkal is működik. A szoftver alkalmazásával sokkal kisebb készlettel, határidőre történő szállítással, a legkisebb állásidővel, a technológia betartásával, a gépek, eszközök maximális kihasználtságával, a szükséges műszakszámmal készül el a kívánt végtermék.

Kispéter Dóra projektvezető elmondta, a szoftveres fejlesztés jelenleg a végső stádiumban van. Fontos lépés ez a cég életében, viszont nem szándékoznak itt megállni. Terveznek újabb innovációs fejlesztéseket, újabb pályázatokat céloznak meg, melyek segítségével bővíthetik, gazdagíthatják a kreatív tudásbázist. Az említett innovációs szoftvernek elkészült egy továbbfejlesztett változata is, ezzel is pályáztak, de amíg nem érkezik pozitív visszajelzés, nem szeretnék elkiabálni. Az egyetemi tudásbázis csak akkor működőképes, hangsúlyozzák a cég vezetői, ha ezt a tudást az őket körülvevő gazdasági környezetnek valamiféleképpen át tudja adni. Ezért fontos a technológiatranszfer.

(x)

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

A tehetségek támogatásához fontosak a labdarúgó-akadémiák

Következő sztori

Nagy pelyhekben hullik a hó Szegeden (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek