Bulvár

További karácsonyi határsértők Röszkénél

További karácsonyi határsértők Röszkénél

2011. december 26., hétfő
További karácsonyi határsértők Röszkénél

Rosszul spekuláltak azok az illegális migránsok, akik arra számítottak, hogy a karácsonyi ünnepek idején nem lesz olyan szigorú a kontroll az országhatár mentén, és könnyebben léphetik azt át, ám ebben nagyot tévedtek. Több mint 20 határsértőt állítottak elő ugyanis karácsonykor Csongrád megye déli részén.

Vasárnap, december 25-én délután 16 óra magasságában Röszke külterületén egy marokkói férfit igazoltattak a járőrök, aki jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító iratokkal nem rendelkezett. Alig 3,5 órával később pedig 10 fő afgán állampolgárra bukkantak az egyenruhások a térségben, közülük öten még gyerekek. A felnőttek közül négyen már nem először próbálkoztak tiltott határátlépéssel, így velük szemben büntetőeljárás indult. Karácsony másnapján a hajnali órákban ugyancsak 10 illegális migránsra figyeltek fel a járőrök a település külterületén, a töltésen. A határsértők afgán és pakisztáni állampolgárok. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Amint arról már beszámoltunk, pénzügyőrök további határsértőket találtak

kamionokban megbújva

, akik ügyében szintén idegenrendészeti, a sofőrök ellen büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.