Tízmillió forint értékben adományoz tűzifát a télen a Katolikus Karitász

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tízmillió forint értékben adományoz tűzifát december közepétől január végéig országos akciója keretében a Katolikus Karitász – közölte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az MTI-vel.

Mint mondta, a Katolikus Karitász az erdőgazdaságokkal együttműködve bonyolítja le az adományozást, az egyházmegyei szervezetei felmérik, hogy az adott püspökség területén melyik a legrászorultabb ötven család. Az erdőgazdaságok kiszállítják a tűzifát, a karitász pedig kifizeti nekik az árát.
Écsy Gábor elmondta: a karitász az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű kezdeményezése keretében önkéntesei segítségével gyűjtött azoknak, akiknek gondot okoz a téli tüzelő beszerzése, munkatársaik pedig gyertyákat adtak a pénzadományokért cserébe.
A Katolikus Karitász országos igazgatója szólt arról, hogy aktuális akcióikat az 1356-os telefonszám hívásával is lehet támogatni, a segélyvonalra menő minden hívás 500 forinttal segíti a rászorulókat.

Kiemelte, hogy Erdő Péter bíboros az ünnepek előtt a fővárosi Magyar Szentek Templomában 250 nehéz körülmények között élő gyermeknek nyújtott át játékokat és édességet tartalmazó ajándékcsomagot. Ezeket részben az iskolákban kihirdetett felhívások nyomán a tanulók ajánlották fel szegény sorsú társaiknak.
Eredményeik között említette, hogy Devecserben a héten negyven melléképületet adtak át az iszapkatasztrófa károsultjainak. Ugyanitt ötszáz gyermeknek adtak karácsonyi műsort, Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati követe pedig karácsonyi ajándékcsomagokat osztott ki közöttük.
Szintén a héten 500 adag meleg ételt osztottak a hajléktalanoknak a fővárosban, és 150 élelmiszercsomagot is kiosztottak nekik.
Écsy Gábor utalt arra, hogy a Katolikus Karitász azért tud hatékonyan működni, mert plébániai, illetve egyházmegyei szervezeteik hatékonyan helyben tudják felmérni, hogy kiknek van leginkább szükségük a segítségre.

Előző sztori

Torlódás a röszkei átkelő kilépő oldalán

Következő sztori

Háromezer strasbourgi beadvány a szolgálati nyugdíj átalakítása miatt