Sport

Sikeres évet zártak a murénás búvárúszók

Sikeres évet zártak a murénás búvárúszók

2011. december 22., csütörtök
Sikeres évet zártak a murénás búvárúszók

Rengeteg csúcsteljesítményben, dobogós helyezésekben és érmekben és elismerésekben gazdag évet tudhatnak maguk mögött a szegedi búvárúszók idén.

A miskolci országos bajnokságon 13 érmet szereztek a Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub versenyzői, a korosztályos Európa-bajnokságon a juniorok óriási egyéni csúcsokat úsztak, a hódmezővásárhelyi világbajnokságon

Kanyó Dénes

világbajnoki aranyat és ezüstöt szerzett, továbbá az év végén az év szegedi férfi sportolója díjat is megnyerte, eredményei elismeréseképpen. A legeredményesebb szegedi versenyzők dicsőségét pedig egy nem rég felavatott

emléktábla hirdeti

az újszegedi sportuszodában. "Fantasztikus lökést adott már az év elején, amikor megtudtuk, hogy hódmezővásárhelyi rendezésű világbajnokságon állhattunk rajthoz Kolumbia helyett" - mondta el portálunknak évértékelőjében a szegedi Murénák vezetője. "Ez akkora lendületet adott, hogy idáig repített minket. Már maga a felkészülés is egyfajta energiatérben történt, nap mint nap megállítottak az utcán az emberek, érdeklődtek, hogyan haladunk a felkészüléssel. És valóban, úgy is kellett a versenyre felkészülnünk, hogy kontrollálni tudjam azt a hatalmas erőáradatot, ami szurkolóktól jött. Szerencsére ez a tanítványaimra is átragadt, és ilyen kiváló eredményeket produkáltunk" - közölte a többszörös világbajnok. S hogy milyen 2012 következik a Murénáknak? "Jövőre lesz egy lignanói Európa-bajnokság a felnőtteknek, és egy grazi világbajnokság a junioroknak. Keresni kell az ideihez hasonló motivációt, de meg fogjuk találni. Magam 'robotpilóta üzemmódban' is magas hőfokon pörgök, s tanítványaimat is nekem kell motiválnom, úgy érzem menni fog, ahogy eddig is" - jelentette ki Kanyó Dénes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.