Közélet

Pocsai Blanka: Össze kell hangolni a tömegközlekedést!

Pocsai Blanka: Össze kell hangolni a tömegközlekedést!

2011. december 20., kedd
Pocsai Blanka: Össze kell hangolni a tömegközlekedést!

A 2-es villamosvonal elindítása miatt módosuló menetrend Újszegedet is érinti. Pocsai Blanka, a körzet képviselője úgy látja, fontos, hogy összehangolják a járatok menetrendjét, jelenleg ugyanis vannak olyan járatok, melyek egyszerre érkeznek az adott megállókba.

A buszok menetrendjét a városüzemeltetési bizottság pontosíthatja – így döntöttek a képviselők a

pénteki közgyűlési ülésen.

Ahogy megírtuk,

a 2-es busz megszűnik, helyette a 72-es közlekedik majd Mars tér – Újszeged, Erdélyi tér között, összehangolva a 71-es busz menetrendjével.

A közgyűlésen

Pocsai Blanka

(Fidesz-KDNP) a 72-es járattal kapcsolatban tett fel kérdéseket, az előterjesztés mellékletében ugyanis nem szerepelt az új járat menetrendje. Portálunknak elmondta, nem volt egyértelmű, hogy a járatok sűrűségében lesz-e változás. A politikus hangsúlyozta, kiáll a lakosok érdekeiért. Jelenleg jónak ítéli az újszegedi tömegközlekedést, problémát az okozott korábban, hogy a 71-es és 2-es buszok menetrendje nem volt összehangolva. „Gyakorlatilag egyszerre érkeztek a buszok a megállókba, ezen szerettünk volna már nagyon régóta változtatni. Az lenne az optimális, ha 5 perc eltéréssel közlekednének a járatok, s ez végre megvalósul” – magyarázta. A képviselő elmondta, jelenleg 10 percenként közlekednek a járatok 18 óráig, utáni 20 percenként, majd 21 órától fél óránként. A járatok sűrűsége megfelelő, Pocsai Blanka szerint a tervezett módosítások közül egy dologgal lesznek elégedetlenek a lakosok, nevezetesen azzal, hogy a 72-essel nem lehet majd eljutni Rókusra, csak átszállással. A közgyűlésen elhangzott, a város vállalja az új 72-es és a 71-es menetrendjének összehangolásával kapcsolatban felmerülő költségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.