/

Pocsai Blanka: Össze kell hangolni a tömegközlekedést!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2-es villamosvonal elindítása miatt módosuló menetrend Újszegedet is érinti. Pocsai Blanka, a körzet képviselője úgy látja, fontos, hogy összehangolják a járatok menetrendjét, jelenleg ugyanis vannak olyan járatok, melyek egyszerre érkeznek az adott megállókba.

A buszok menetrendjét a városüzemeltetési bizottság pontosíthatja – így döntöttek a képviselők a pénteki közgyűlési ülésen. Ahogy megírtuk, a 2-es busz megszűnik, helyette a 72-es közlekedik majd Mars tér – Újszeged, Erdélyi tér között, összehangolva a 71-es busz menetrendjével.

A közgyűlésen Pocsai Blanka (Fidesz-KDNP) a 72-es járattal kapcsolatban tett fel kérdéseket, az előterjesztés mellékletében ugyanis nem szerepelt az új járat menetrendje. Portálunknak elmondta, nem volt egyértelmű, hogy a járatok sűrűségében lesz-e változás. A politikus hangsúlyozta, kiáll a lakosok érdekeiért. Jelenleg jónak ítéli az újszegedi tömegközlekedést, problémát az okozott korábban, hogy a 71-es és 2-es buszok menetrendje nem volt összehangolva. „Gyakorlatilag egyszerre érkeztek a buszok a megállókba, ezen szerettünk volna már nagyon régóta változtatni. Az lenne az optimális, ha 5 perc eltéréssel közlekednének a járatok, s ez végre megvalósul” – magyarázta.

A képviselő elmondta, jelenleg 10 percenként közlekednek a járatok 18 óráig, utáni 20 percenként, majd 21 órától fél óránként. A járatok sűrűsége megfelelő, Pocsai Blanka szerint a tervezett módosítások közül egy dologgal lesznek elégedetlenek a lakosok, nevezetesen azzal, hogy a 72-essel nem lehet majd eljutni Rókusra, csak átszállással.

A közgyűlésen elhangzott, a város vállalja az új 72-es és a 71-es menetrendjének összehangolásával kapcsolatban felmerülő költségeket.

Előző sztori

Labdarúgás: első helyen fordul a SZEOL-Tisza Volán SC U19

Következő sztori

Fehér karácsony kén-hexafluoriddal + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek