Nagycsaládos katonák gyerekeit köszöntötte Hende

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagycsaládos katonák gyerekeit és a Klauzál Lions Klub által támogatott gyerekeket köszöntötte Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Budapesten.

A miniszter a gyerekekkel közösen gyújtotta meg az adventi koszorú gyertyáját.

Hende Csaba az ünnep apropóján a békéről beszélt és arról, hogy az ünnepségen részt vevő gyerekek szülei a hétköznapokban sokszor nagyon veszélyes körülmények között dolgoznak. Kiemelte azt is, hogy az elmúlt napokban Afganisztánban tett látogatást és meggyőződött arról: minden ott szolgáló katona jól van, s becsülettel teljesíti a kötelességét.

Hende Csaba külön köszöntötte az ünnepségen megjelent Lomnici Zoltánt, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökét, aki az unokájával ment el a rendezvényre.

A magyarországi Klauzál Lions Klub 1989-től működik. A klub a finnországi Kännelmäki Klub támogatásával jött létre. Kezdetektől a látáskárosultak, mozgáskorlátozottak támogatása volt a célja. A karitatív tevékenység mellett pénzgyűjtő akciókat is szerveznek, adományokat osztanak. A vasárnapi rendezvényen színielőadással és ajándékkal kedveskedtek a gyerekeknek.

Előző sztori

669 millióért keres beléptetőrendszert az MLSZ

Következő sztori

Az új családvédelmi törvény nyitott és befogadó