//

Lovas Annabella lett Szeged szépe + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A város leggyönyörűbb lányai bájolták el a közönséget az IH Rendezvényházban szombat este tartott Szeged Szépe 2011. döntőjén. Szeged legszebbjének megkoronázása mellett az este a jótékonyságról is szólt, hiszen belépőjével és adományaival mindenki támogathatta a mellrák elleni küzdelmet.

A legcsinosabb lányok sorakoztak fel szombaton este nyolc órakor a szegedi IH Rendezvényközpontban, hogy megmérettessenek a IV. Szeged Szépe szépségkirálynő-választás döntőjében. Farmer-póló kombinációban, fürdőruhában és estélyiben is felvonultak a szépségek, akik között megjelenésük mellett kisugárzásuk és intelligenciájuk alapján állította fel a sorrendet a zsűri. A pontozók között helyet foglalt többek közt Gregori Dóra, a Miss Hungary 2010 győztese, Papp Lili, a Miss Balaton 2008 kitüntetettje, Győrfi Pál OMSZ kommunikációs és PR igazgató, Juronics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatója, Keresztúri Farkas Csaba jobbikos önkormányzati képviselő, Bajusz Huba plasztikai sebész, Henkey István mérnök, az SZTE oktatója, valamint a rendezvényt támogatók képviselői is.

Intelligencia, de inkább kisugárzás

Győrfi Pál, a zsűri elnöke már a rendezvény kezdetekor felhívta a figyelmet a mellrák veszélyére, és a szűrővizsgálat fontosságára, hiszen a gálaest bevételével a rák elleni harcot támogatta minden megjelent. Adományokat az este folyamán is lehetett még felajánlani, melyet mind a rákkutatásra fordítanak majd. Minden eddiginél nagyobb érdeklődés volt az idei gálára – árulta el a zsűri soraiban helyet foglaló Juronics Tamás, hozzátéve: 212 fő jelentkezett, 42%-kal több mint az előző évben. A verseny elődöntőjén 74-en jelentek meg, ebből 14 fő jutott tovább a döntőbe. Mint mondta, a zsűrizni hálátlan dolog ilyen kiváló felhozatalban, így igen nagy fejtörést okoz majd a legszebb és legrátermettebb lány megtalálása. “Negyedik alkalommal tér vissza ez a rendezvény, és azt kell, hogy mondjam, egyre nagyobb és színvonalasabb műsort láthatunk” – mondta Juronics Tamás.

A döntős lányok a nyár kezdete óta számos eseményen vettek részt. Elvitték őket többek közt Zakynthos szigetére tengerparti fotózásra, mely a magyarországi szépségversenyek közt egyedülálló dolog volt. A versenyt megelőző napokban intenzív felkészítő táborban vettek részt, ahol napi 10 órában sajátították el a színpadi mozgást, koreográfiát és mindent, amit egy nívós esemény megkövetel. A külsőségek mellett fontos volt az intelligencia is, a lányoknak egy tesztben kellett számot adniuk általános műveltségükről. Ennek súlyáról azonban a zsűritagoknak is megoszlott a véleménye – Keresztúri Farkas Csaba röviden és tömören úgy nyilatkozott, hogy az szépség és az intelligencia együtt jár. Juronics Tamás úgy nyilatkozott: ő meg tudja bocsátani egy ilyen rendezvényen, ha némelyik hölgynek esetleg nem kimagaslóan jó az intelligencia-tesztje. Hozzátette azonban, hogy már a verseny előtti időszakban is értékelte a lányokat, az intelligencia mellett kisugárzásukat is figyelembe véve.

Táncok és fürdőruhák

Az estét a török Ege-Folkart Youth Club táncosainak előadása nyitotta, akik európai turnéjuk egyik állomásaként látogattak a városba. A Dolce Dance táncstúdió tagjai sambát, rumbát és a karib eredetű bachatát is eljárták. Megtekinthettük továbbá Berki Eszter, valamint Ecker Szilvia divattervezők ruhakollekciójának bemutatóját, melyet a My77 Fashion Show mutatott be Magyarország legszebb modelljeivel. A szépségverseny döntősei az előadások közben háromféle ruhában is megmutatták magukat, majd a műsor végeztével a zsűri egy bő órás tanácskozásra vonult vissza a színfalak mögé, ahol eldöntötték, melyik gyönyörű homlokra tegyék fel a koronát.

Az estét egyik versenyző sem hagyta el üres kézzel, hiszen a rendezvény támogatói számos ajándékkal jutalmazták őket. A zsűri különdíjat is adott át a legszebb arcú lányt jutalmazva, az ő nyereménye egy 100.000 Ft-os utalvány, melyet a Szent Gellért Klinikán válthat be kozmetikai, valamint lézeres kezelésekre. A második és harmadik helyezettet első és második udvarhölgyként hirdettek ki, ők többek között bőrtáskákat, könyvet és 30 ezer forintos vásárlási utalványt vehettek át. A 2011-es Szeged Szépének nevét tartalmazó borítékot ünnepélyes keretek között közösen nyitotta ki a tavalyi győztes és Keresztúri Farkas Csaba. A Szeged legszebbjének járó koronát a 19 esztendősLovas Annabella érdemelte ki (középső képünkön láthatják), ezzel az est fődíját, egy 14 darabos fehérarany gyűrűkészletet is megnyert, melyet direkt erre az estére készítettek. Az első udvarhölggyé a 18 éves Szabó Krisztinát, míg a második udvarhölggyé a 19 éves Biszak Kingát választotta a zsűri.

no images were found

Előző sztori

Újabb adminisztrációcsökkentő rendelet

Következő sztori

Labdarúgás: A Kék Mókus Kupa hétvégi eredményei (FRISSÍTVE)