Bulvár

Másfél ezer embert állítottak elő közbiztonsági ellenőrzés során

Másfél ezer embert állítottak elő közbiztonsági ellenőrzés során

2011. december 19., hétfő
Másfél ezer embert állítottak elő közbiztonsági ellenőrzés során

Több mint másfél ezer embert állítottak elő rendőrök a korábban meghirdetett közbiztonsági ellenőrzés során november 25. és december 14. között - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

Az 1516 előállítás okai közül kiemelhető a közbiztonságra különösen veszélyes, illetve pirotechnikai eszközök birtoklása - olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben. A közlés szerint a rendőrség 969 embert fogott el, akiket vagy tetten értek bűncselekmény elkövetése közben, vagy akik ellen a bí­róság által kiadott elfogatóparancs volt érvényben. A rendőrség a november 25. és december 14. között tartott ellenőrzésen 4475 emberrel szemben szabálysértési fel­je­lentéssel, 688 emberrel szemben büntetőfeljelentéssel élt. Emellett 9517 emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot közúti közlekedési szabályok megsértése miatt. Vezetői engedélyt 101 esetben vettek el, elsősorban ittasság miatt. A közlemény szerint az ünnepeket megelőző bevásárlás időszakában a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi, kirakodóvásárok helyszíneire, piacokra, üzemanyag-töltő állomásokra, pályaudvarokra, ahol az ünnepek előtt gyakoribbá válhatnak a vagyon elleni jogsértések. A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy az autópályákon, a tranzitútvonalakon és a határátkelőhelyeken erősebb forgalomra kell számítani, mert Nyugat-Európából hazautaznak karácsonyi szabadságukra a vendégmunkások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.