/

Másfél ezer embert állítottak elő közbiztonsági ellenőrzés során

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint másfél ezer embert állítottak elő rendőrök a korábban meghirdetett közbiztonsági ellenőrzés során november 25. és december 14. között – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

Az 1516 előállítás okai közül kiemelhető a közbiztonságra különösen veszélyes, illetve pirotechnikai eszközök birtoklása – olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.
A közlés szerint a rendőrség 969 embert fogott el, akiket vagy tetten értek bűncselekmény elkövetése közben, vagy akik ellen a bí­róság által kiadott elfogatóparancs volt érvényben.
A rendőrség a november 25. és december 14. között tartott ellenőrzésen 4475 emberrel szemben szabálysértési fel­je­lentéssel, 688 emberrel szemben büntetőfeljelentéssel élt.

Emellett 9517 emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot közúti közlekedési szabályok megsértése miatt. Vezetői engedélyt 101 esetben vettek el, elsősorban ittasság miatt.
A közlemény szerint az ünnepeket megelőző bevásárlás időszakában a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi, kirakodóvásárok helyszíneire, piacokra, üzemanyag-töltő állomásokra, pályaudvarokra, ahol az ünnepek előtt gyakoribbá válhatnak a vagyon elleni jogsértések.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy az autópályákon, a tranzitútvonalakon és a határátkelőhelyeken erősebb forgalomra kell számítani, mert Nyugat-Európából hazautaznak karácsonyi szabadságukra a vendégmunkások.

Előző sztori

Jóváhagyta a kisebbségi helységnevek listáját a szlovák kormány

Következő sztori

Összedöntötte a hóesés a Dóm téri bálaszínházat – elmaradnak az előadások + PANORÁMA