Máltai karácsony a Százszorszép Gyermekházban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Máltai Szeretetszolgálat szegedi csoportja minden évben, karácsony közeledtével igyekszik meglepni a szerényebb körülmények között élő, rászoruló gyermekeket és szüleiket. Ezúttal Szegeden, a Százszorszép Gyermekházban rendeztek ünnepi műsort, és 60 apróságnak adtak át ajándékcsomagot.

A „Szívemből szíved szerint” program immár huszonkettedik alkalommal került megrendezésre. Az eddigiektől eltérően most nagyobb számban, 60 gyermeknek tudtak ajándékot átadni. Olyan családokat választottak ki, akiket gyermekvédelmi felelősök, óvónők, a szociális iroda, és a tanárok javasoltak a Máltai Szeretetszolgálat részére.

„Az ajándékokat előteremteni nem volt egyszerű dolog” – mondta el portálunknak Mártáné Lőrinc Veronika, a csoport vezetője. „Sajnos az adakozó kedv mostanában nagyon megcsappant. Így minden lehetőséget ki kell használnunk, ahol csak gyűjteni lehet. Ópusztaszeren augusztus 20-án, és a szegedi paprikafesztiválon gyűjtöttünk pénzt, gyógyszertárakba, bankfiókokba helyeztünk ki gyűjtőládákat. Ezen az úton csepegtetjük össze azt a pénzt, amiből ezeket az ajándékokat meg tudjuk vásárolni.”
A hangszeres műsort követően az Ágota Alapítvány játszóházának csoportja egy színdarabot adott elő, majd sor került az ajándékok átadására. A kis csomagokba mesekönyvek, babák, legók, készségfejlesztő játékok kerültek, amikkel a csöppségeknek karácsony ünnepére sikerült örömet szerezniük.

Élelmiszercsomagok a rászorulóknak

no images were found

Nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is segítenek a máltaiak. Egész évben, heti rendszerességgel élelmiszercsomagokkal segítik elsősorban a csonka családokat. Karácsonyra pedig száz egységcsomagokat állítottak össze, melyek egyenként közel tíz kilónyi élelmiszert tartalmaztak. Az alapanyagokat jelesebb szegedi cégek adományaiból sikerült beszerezni, de az Élelmiszerbank – mellyel a Szeretetszolgálat harmadik éve áll szerződésben – is nagy segítséget nyújtott munkájukhoz, valamint a saját pénzügyi lehetőségeiket is felhasználták erre a célra.
„A karitatív munkát közel húsz fő végzi Szegeden” – mutatta be az aktivistákat a csoportvezető. „Szerencsére folyamatosan fiatalodik az egyesület, egyre több egyetemista jelentkezik hozzánk, segítenek nekünk a piaristák, és persze friss nyugdíjasok is segítik a munkánkat.”

Folyamatos segítség a hajléktalanoknak

no images were found

A Máltai Szeretetszolgálat szegedi csoportja a téli időszakban folyamatosan segíti a hajléktalanokat a Gondviselés Házában. A Csanádi utcában működik nappali melegedőjük, ahol szendvicset és meleg teát adnak a hajléktalanoknak. Ezen kívül mozgó orvosi szolgálattal, mentőautóval járják az utcákat és segítik a rászorulókat. A Moszkvai körúton lévő Rehabilitációs Központjukban a kórházból kikerülő hajléktalanok utógondozását végzik, ahol igyekeznek olyan állapotba hozni őket, hogy az életüket tovább tudják folytatni, amihez gyógykezeléssel, orvosságokkal nyújtanak segítséget.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: Kék Mókus Kupa szombati eredményei (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Súlyemelés: Nagy Péter Londonért is emel