Labdarúgás: ifjakkal gyarapodhat jövőre az FK-család + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az FK 1899 Szeged csapata évzáró bankettet tartott a múlt hétvégén, ahol az étel és ital mellett jutott idő értékelni a szezont és beszélni egy keveset a jövőről is.

A kék-feketék 32 pontot gyűjtöttek ősszel, s így a 6. helyről mehetnek telelni. A Makó II. 34 ponttal a 4., a Szőreg 33 ponttal az 5., míg az első dobogós helyet 39 ponttal a Bordány „bitorolja”. Az ezüstös Üllés 42, az aranyos Székkutas pedig 46 pontos. Messze van, de nem lehetetlen egy bravúros tavaszi szezonnal a dobogó elérése.

Miután a klub elnöke, Havas Péter az 50. mérkőzését elérő Turján Györgyöt jutalmazta, majd a 100-sok csoportjába lépő Lednitzky Andrást, Meszes Csabát és Ács Sándort is meglepte egy szép plakettel, tudósítónknak a csapata őszi produkciójáról is ejtett néhány szót.

„Az elmúlt év rájátszásában nyújtott teljesítménye után azt gondoltuk, hogy a 1-6. helyért szállunk harcba, s ha úgy sikerül az ősz, akkor vállaljuk a küzdelmet akár a feljutásért is. Anyagilag a klub ezt tudja teljesíteni, évek óta rendben van a költségvetés, sikeresen szerepeltünk a pályázati kiírásokon is. A SZEOL SC Kft.-vel való együttműködésnek köszönhetően pedig az utánpótlásunk is adott” – mondta el portálunknak Havas Péter, aki külön kiemelte az U19-es csapat szereplését, amit a vezetőedző, Hüvös Gábor végig fontosnak tartott és figyelemmel kísért. „A csapat teljesítményét jónak értékelem, de sajnos bravúrt nem tudtunk hozni. Végigvertük az alsóházat, de a rivális csapatok ellen általában elbuktunk. Ennek ellenére nem adjuk fel céljainkat tavasszal is harcban akarunk lenni a dobogóért” – így az elnök, aki megjegyezte, hogy Szeged város futballcsapatai közül az FK végzett a legjobb pozícióban az adott bajnokságban.

„A legnagyobb pozitívum, hogy megint eltelt egy félszezon, ahol tovább tudtuk öregbíteni megyében elfoglalt pozíciónkat” – vette át az értékelés fonalát a gárda vezetőedzője, Hüvös Gábor. A tréner szerint egyik legfontosabb erényük, hogy az FK hétéves fennállása óta folyamatos a fejlődés, ami ebben a szezonban is tapasztalható.

„A csapategység, a közösség továbbra is rettentő erős maradt. Az őszi teljesítményünk hagy némi hiányérzetet, van min javítani, de összességében megint előreléptünk. Együttesünk olyan mérföldkőhöz érkezett, ahol már szinte elengedhetetlen a vérfrissítés új, fiatal labdarúgók beépítése vált szükségessé. A tavaszra kitűzött feladatunk az, hogy az ideológiánkat nem sértve, megtartva hitünket lassan, lassan egy új arcokból álló, a jövőben is erős FK-t építsünk föl. Megköszönöm minden játékosomnak, a vezetőségnek és a legfontosabb csapatrészünknek, a szurkolóinknak a kitartást, a biztatást, és áldott karácsonyi ünnepeket, boldog új esztendőt kívánok az FK-családnak és azok családtagjainak is!”

no images were found

Előző sztori

Megújul a minorita templom + FOTÓK, VIDEÓ

Következő sztori

A felnőttek többsége készül az influenzára