Hátország: hatossal zárta az őszt a SZEOL-SZVSE-ifi

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mórahalmi kiütéses győzelem azt jelenti, hogy a pályán a szegediek szerezték a legtöbb pontot – a zöld asztalnál viszont még veszíthetnek, s nem is keveset…

Utolsó fordulójához érkezett a hétvégén a megyei I. osztályú ifjúsági bajnokság. Az idei kiírásban 17 csapatosra bővülő pontvadászat záróakkordja kissé belenyúlt a teremtornák szezonjába, emiatt több csapatnál ütötte fel fejét a létszámhiány. A szegedieknél jó pár játékos iskolai focibajnokságokon kötelező jelleggel szerepelt, többek között emiatt is egy teljesen új, nyolc serdülőkorú játékosból álló kezdő tizenegy lépett pályára a hazai környezetben idáig százszázalékos teljesítményt nyújtó Mórahalom otthonában. A Homokhátság és talán a megye egyik legjobb pályája az év ezen szakaszában is kifogástalan állapotban várta a csapatokat, de az időjárásra sem lehetett panasza a kilátogató maroknyi nézőnek.

A meccset a vendégek kezdték jobban, az első percekben az ő akaratuk érvényesült, s az ezen a napon kiváló formában és nagy kedvvel játszó fiatal csatár, Varga Richárd találatával a 14. percben már meg is született vezető góljuk. A találatot gyors és pontos passzok sorozata előzte meg, kissé “futsalos” megoldásokra emlékeztető akcióból. Kevesebb mint 10 perc múlva a csapatkapitány, Papes Béla duplázta meg a szegediek előnyét, a hazai védelem egy szöglet után került bajba, a rossz felszabadítás után lőtte ki a kapu alsó sarkát a vendégek karmestere. Egy szerencsétlen mozdulat után Nagy Ádám maradt lent a földön, így a SZEOL-SZVSE egyik alapembere már a 32. percben elhagyni kényszerült a pályát, helyére a “kötények” mestere, Harmat Gábor állt. Még mielőtt kiegészültek volna a szegediek a sérülést követően, a Mórahalom szépített, ezzel visszahozva magát a meccsbe. A félidő utolsó percei a hazai csapatról szóltak, több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani az új posztján debütáló Rózsa Dániel kapuja előtt, ám találatot már nem jegyezhettünk ebben a játékrészben.

A második félidő kezdetét jelző sípszó után megint csak a vendégek vették magukhoz a kezdeményezést, ezúttal alig 10 perc kellett az újabb két találatra, előbbinél Varga Richárd önmaga második gólját jegyezhette, két percre rá az ifiben először kezdőként szerepet kapó – de azzal nagyon jól élő – Horváth Csaba vette be a Mórahalom kapuját. Nem adták fel a hazaiak, Pipicz Tamás szépített egy kiugratás után, és avatta föl a vendégek félidőben csereként beálló hálóőrét, Faragó Norbertet. Az elkövetkező 10 percben több nagy helyzet is adódott a vendégek támadói előtt, azonban nem sikerült gólt szerezni. A 71. percben eldőlni látszott a mérkőzés sorsa, Varga Krisztián hátulról csúszott Törköly Tamásra, miután a játékvezető nem ítélte meg az ellene elkövetett – egyébként egyértelmű – faultot, ez a megtorlás jellegű megmozdulás egyből piros lapot eredményezett, jogosan. Az emberhátrányba kerülő Mórahalom nem bírta tovább állni a sarat, nagyrészt az ő térfelükön folyt a játék, a 82. percben Harmat Gábor találata háromgólosra növelte a szegediek előnyét, majd a lefújás előtt nem sokkal Törköly Tamás szabadrúgása szedte ki a pókot a rövid felsőből. A vége 6-2 a SZEOL-osok javára, ezzel a győzelmével a Tisza-parti csapat gyűjtötte a pályán a legtöbb pontot a Csongrád megyei ifjúsági bajnokságban az őszi szezonban.

A SZEOL-SZVSE 39 ponttal áll az élen, megelőzve a 37 pontos Algyőt és Tápét, valamint a 36 pontos Sándorfalvát. Könnyen elképzelhető azonban, hogy az elmaradt SZEOL-SZVSE – Sándorfalva meccset 3-0-lal a vendégek kapják meg, illetve egy győzelmét is elveszítheti a szegedi gárda a megengedettnél több cseréje miatt…

A megyei ifjúsági bajnokság 17. fordulójában:

Mórahalom VSE – SZEOL-Szegedi VSE 2-6 (1-2). Mórahalom, vezette: Hegyesi Gábor, Boldog János.
Mórahalom: Ótott – Kovács Sz. – Pataki S. (Szekeres A. 55′), Balogh R., Takács B., Babarczi Z. – Malatinszki D. (Dobó Sz. 70′), Szűcs Á. (Balogh N. 46′), Pipicz T. (Kiss T. 60′), Enyedi Á. (Csurgó R. 85′) – Dobák A., Varga K. Edző: Tandari Zoltán.
Szeged: Rózsa D. – Németh R., Papes B., Szántó D., Báló M. (Sípos Á. 55′)- Nagy Á. (Harmat G. 32′), Báló R., Váczi T. (Faragó N. 46′) – Horváth Cs., Varga R., Törköly T. Edző: Kiss Máté.
Gólszerzők: Varga K. (30′), Pipicz T. (60′), illetve Varga R. 2 (14′, 54′), Papes B. (22′), Horváth Cs (52′), Harmat G. (82′), Törköly T. (87′).
Kiállítva: Varga K. (71′)
Jók (szegedi részről): Papes Béla., Szántó Dániel, Báló Richárd., Horváth Csaba. A meccs legjobbja: Varga Richárd.

Kiss Máté: “Szép játékkal magabiztos győzelmet arattunk egy nehéz pályán, ahol nem sok csapatnak termett babér az ősz folyamán. A célunk az volt, hogy jó kedvvel zárjuk az őszt, elégedettek lehetünk, nemcsak a mai győzelmünk miatt, hanem a mögöttünk lévő fél év munkája miatt is.”

Előző sztori

Harc a megye I-es aranyért: górcső alatt az Ásotthalom

Következő sztori

Vízilabda: babérokra tör az SZTE EHÖK női csapata + FOTÓK