Egyetem

Elhunyt Báthory Zoltán, az SZTE tanára

Elhunyt Báthory Zoltán, az SZTE tanára

2011. december 13., kedd
Elhunyt Báthory Zoltán, az SZTE tanára

Ismét veszteség érte a magyar pedagógiai életet. Elhunyt Báthory Zoltán, a neveléstudomány doktora, a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem tanára, a Budapesti Corvinus Egyetem egykori magántanára, több tudományos, szakmai egyesület tagja, vezetője.

Elnöke volt az MTA Pedagógiai Bizottságának, tagja az Országos Köznevelési Tanácsnak, az MTA Elnökségi Közoktatási Bizottságának, az Európai Akadémiának. 2003-ban és 2007-ben társszerzőként és társszerkesztőként vett részt a Nemzeti Alaptanterv megalkotásában. 1994 és 1998 között a Művelődési és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkáraként oktatáspolitikai szerepet vállalt. Pedagógiai munkásságát számtalan cikk, könyv jeleníti meg. Rendszeresen publikált az Új Pedagógiai Szemlében, az Iskolakultúrában, a Köznevelésben. Neveléstudománnyal kapcsolatos gondolatait, tapasztalatait a többi között a Tanulók, iskolák - különbségek, A tantárgyi osztályozás néhány mai jellegzetessége, Természettudományos oktatásunk helyzete, Tanítás és tanulás, Maratoni reform, a magyar közoktatás reformjának története című könyveiben foglalta össze. Az Oktatásért Felelős Államtitkárság részvétét fejezi ki Báthory Zoltán családjának, barátainak, tisztelőinek szerettük elvesztése miatt. Kiadta: Oktatásért Felelős Államtitkárság (Forrás:

kormany.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.