/

December végéig lehet nevezni az Eurovíziós Dalfesztiválra

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagy érdeklődést és a zenei szakma kérését figyelembe véve tíz nappal későbbre tette az Eurovíziós Dalfesztivál hazai pályázatának nevezési határidejét a Magyar Televízió és az MTVA, így egészen december 30-áig várják a dalokat. A köztévé a jövő évi dalfesztivál magyar indulóját élőben sugárzott, többfordulós műsorsorozat keretében választja ki.

“Rendkívüli érdeklődés övezi a magyar eurovíziós pályázatot, számos hazai sztárelőadó és együttes jelezte már részvételi szándékát. A rövid határidő miatt a zenei szakma kérését is figyelembe véve a Magyar Televízió és az MTVA úgy döntött, hogy a korábbi december 20-i határidőt december 30-ra módosítja. Eddig a napig adhatók postára a magyar és külföldi szerzők művei audiofájl és mp3 formátumban CD-n” – közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője hétfőn az MTI-vel.
Tájékoztatása szerint a beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A két elődöntőbe a felhívásra beérkezett pályaművek közül a belső előzsűri által legjobbnak ítélt 16 dal kerül be. Az elődöntőkön bemutatott dalok közül a szakmai zsűri és a közönség 4-4 dalt juttat tovább a döntőbe. Az élő döntő nyertese pedig azt a jogot is elnyeri, hogy Magyarországot képviselje a 2012. május 22. és 26. között Bakuban tartandó Eurovíziós Dalfesztiválon.

A jövő évi bakui fesztiválon olyan dalok indulhatnak, amelyeket 2011. szeptember 1. előtt nem publikáltak és koncerten sem hangzottak el. Nem szerepelhet a versenyben feldolgozás és a dalok hossza legfeljebb három perc lehet.
Az 57. Eurovíziós Dalfesztivált azért rendezheti Azerbajdzsán és a helyi közszolgálati televízió, mert idén egy azeri duó, Ell és Niki győzött Running Scared című dalával Düsseldorfban. A magyar induló, Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? (What about my dreams?) című dalával a 22. helyen végzett.

Előző sztori

Összedöntötte a hóesés a Dóm téri bálaszínházat – elmaradnak az előadások + PANORÁMA

Következő sztori

Növelik az euróövezeti országok IMF-hozzájárulásukat 150 milliárd euróval