Közélet

A Kúria elnökének személyéről egyeztet az államfő

A Kúria elnökének személyéről egyeztet az államfő

2011. december 6., kedd
A Kúria elnökének személyéről egyeztet az államfő

Minden parlamenti párt képviselőjével, Paczolay Péterrel, az Alkotmánybíróság elnökével, Polt Péter legfőbb ügyésszel, valamint Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel is egyeztet kedden a hivatalában Schmitt Pál köztársasági elnök a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal elnökének személyéről.

Lázár János

a Fidesz frakcióvezetője hétfőn arról beszélt, hogy a Fidesz azt javasolja: ha

Schmitt Pál

köztársasági elnök a héten javaslatot tesz a Legfelsőbb Bíróság (LB) helyébe lépő Kúria, valamint az újonnan létrejövő Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének személyére, akkor a parlament alkotmányügyi bizottsága jövő hétfőn hallgassa meg őket, másnap, december 13-án pedig szavazzon róluk az Országgyűlés. Lázár János hangsúlyozta, azért szükséges, hogy december közepén megválassza a Ház az új bírósági vezetőket, hogy 2012. január 1-jétől a bírói szervezet gördülékenyen működhessen, és megkezdődhessen az igazságszolgáltatás gyakorlati átalakítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.