Sport

Vízilabda: több mint féllábbal az elődöntőben a Beton + FOTÓK

Vízilabda: több mint féllábbal az elődöntőben a Beton + FOTÓK

2011. november 4., péntek
Vízilabda: több mint féllábbal az elődöntőben a Beton + FOTÓK
Nyögvenyelős első félidő után, parádés harmadik negyedbeli játékával, majd az elejéhez hasonló záró játékrésszel is sima győzelmet aratott a Szeged Beton a Fradi elleni első negyeddöntőn. Visszavágó holnap a fővárosban.
13
-
5
Szeged Beton
-
FTC-Fisher Klíma
Férfi vízilabda magyar kupa, negyeddöntő
Vincze Balázs vezetőedző kicsit bosszúsan jegyezte meg a találkozó előtt, hogy az SZVPS-ben játszó ifjoncok péntek este nem juthattak szerephez a kupamérkőzésen, mivel a selejtezőcsoportbeli csoportellenfél játékosairól van szó, fiókcsapat ide vagy oda... Az elején úgy tűnt, a korábbi találkozók mintájára hamar elhúz gólokkal a Szeged Beton, s ezt igazolni is látszott Molnár Tamás és Török Béla két találata. Azonban váratlanul gyorsan jött Paján Viktor szépítése, s a folytatásban is erősen döcögött az előzetesen várt Beton-henger. Molnár a második negyed elején, a csapatkapitány Varga Péter a közepén növelte már háromra a Vincze-csapat előnyét, bár Czigány Károly góljával erre is volt válaszuk a vendégeknek (4-2). Fordulás után aztán egy parádézó Beton szállt vízbe, és elsősorban a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás góljainak köszönhetően 7-1-gyel húzta be a negyedet. Ez részben annak is volt köszönhetőe, hogy az első félidőben bravúrosan védő Molnár DávidotBaksa László váltott a kapuban. A záró játékrészben már köztetíz is volt, ám végül a zöldsapkások tudtak faragni a hátrányból, így "csak" -8-cal várhatják a szombati, idegenbeli, 19.30-kor kezdődő visszavágót. A vége 13-5 lett a hazai csapat javára, így kvázi már kiharcolva a továbbjutást a kiírásban a jövő szombati elődöntőbe. Addig azonban még vár egy feladat Juhász Zsoltékra, hiszen szerdán este 18 órától a bajnokságban nem rég 7-5-re legyűrt Eger lesz az ellenfél - ezúttal a Bajnokok Ligájában.

Férfi vízilabda magyar kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Szeged Beton - FTC-Fisher Klíma 13-5 (2-1, 2-1, 7-1, 2-2) Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Fekete, Rubos. Szeged Beton: MOLNÁR D. - JUHÁSZ, Török 1, MOLNÁR T. 5, Somogyi, Kunac, Bálint 1. Csere: BAKSA (kapus), Turzai, Varga P. 1, Kayes 2, Younger 1, Hegedűs 2. Vezetőedző: Vincze Balázs. FTC: LABONCZ - CZIGÁNY 1, Kincses, Korényi, PAJÁN 1, Sántavy 1, Polovic. Csere: Illés, Sánta 1, Deutsch 1, Simon, Székely, Szöllősi. Vezetőedző: Ambrus Tamás. Gól - emberelőnyből: 11/4, ill. 6/2. Ötméteresből: 1/-, ill. -/-. Kipontozódott: Simon (23'). Sárga lap: Vincze Balázs (32'). Vincze Balázs: "Egy negyednyi jó játék kevés lesz a jövő héten az Eger ellen a Bajnokok Ligájában, illetve ha holnap továbbjutunk, akkor a hétvégi magyarkupa-elődöntőben is..."

További eredmények:

PVSK-Füszért - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 7-13 (2-4, 2-4, 1-2, 2-3) BVSC- Zugló - ZF-Eger 6-15 (0-4, 1-3, 3-4, 2-4) Groupama Honvéd - TEVA-Vasas-UNIQA 8-5 (2-0, 2-0, 3-2, 1-3) A visszavágókat szombaton rendezik.

Online közvetítésünk:

VÉGE! 13-5 (2-1, 2-1, 7-1, 2-2)
32' Jön a Fradi, sárgát kap Vincze. Törököt szórták ki, Sánta Dániel használja ki a fórt, 13-5. Kincsest szórják ki, Török bombáz messziről, Laboncz fogja. Itt a vége!
31' Kunac próbálja későn Laboncz szeme közé lőni, nem jön be. Deutsch Máté úszik meg, Kunac marad le róla, a fradistának bejön, ami Kunacnak ne, Baksa szeme közé lőve szépít, 13-4.
30' Juhász szed le egy passzt, Baksa indít, aztán Zsolt átlő, Laboncz könnyedén kifejeli. Vincze Balázs időt kér. Kibekkeli a Fradi a támadást. Hegedűs blokkja jó ezúttal, megvan a labda.
29' Paján játszaná be centerbe, Somogyi szerzi meg a Mikasát. Papeszen nincs sapka, de ellene fújnak most.
28' Czigány fifikásan perdítve ível kapura, a léc oldaláról befelé menne, de Baksa eléri! Fórban elől kimarad a támadás.
27' Újabb remek Baksa-védés. Ha az első félidőben alig volt esélye a Fradinak a fiatal Molnár Dáviddal szemben, akkor Baksával szemben még kevésbé. Laboncz is bemutat egy hárítást.
26' Baksáé az újabb zöld-fehér akció végén a labda, Molnáré meg a 13. szegedi gól, köztetíz! 13-3! Ismét jó a bekk, megvan a laszti. Somogyi passzát Hegedűs dőltében húzza éppcsak mellé.
25' Ráúszás... Fél testhossz, ennyivel hozza el Juhász a labdát. Molnár gólja, megvan a tucat! 12-3!
III. negyed vége 11-3 (2-1, 2-1, 7-1)
24' Kayest fújják ki a sporik, vissza is jön, addig alig passzolt a Fradi. Sánta lő, Baksa! Hegedűs bal szélről szabaddob, Kayes könnyedén behúzza! Parádé, 11-3!
23' Simont kiállítják, ki is pontozódik, miután Kayest gyötörte. Hegedűs nem kegyelmez! 9-3! Kontra ott, kontra itt. Megúszik a Fradi, de Baksa jól úszik ki. Bálint Gergő meg közelről beköszön Laboncznak! 10-3!
22' Elveszik a labdát a zöldsapkások. Sántavy Máté messziről emel, Baksa talán mellényúlt, hulló falevélként ereszkedett a labda a kapujába... 8-3.
21' Kayes úgy tűnik eldöntötte, hogy eldönti a meccset, teljesen üresen kap labdát középen, bepattintja a bal felsőbe! 8-2! Egyszerűen leblokkolják a Fradit a fiúk.
20' Újabb védés, után hazai attak, kontra, Fradi-akció. hegedűst állítják ki, Ambrus Tamás időt kér. Czigány centerezését Baksa üti Somogyi elé.
19' Baksa ismét labdát szerez. Jók ma a kapusaink. Kunac passzol az üresen álló Molnárnak, ő önzetlen, visszaadja Hege iménti asszisztját, így az egri igazolás a gólszerző balról-közelről! 7-2!
18' Baksa Laci parádézik a kapuban, fordulunk, Younger nem habozik közelről, 6-2!
17' Ráúszás... Juhász ismét. Hege játszana be Molnárnak középre, de kontra. Lejár a Fradi ideje, meg is szerezzük a labdát a dudaszóval. Sántavyt szórják ki, Hege álompassza Molnár Tamásnak aki lóbál kicsit miközben hátrál a bal kapufa felé, majd könnyedén behúzza a bal felsőbe! 5-2"
Nagyszünet! 4-2 (2-1, 2-1)
16' Kontra után jön a Beton. Varga ötméterest harcol ki! Török lövi, Laboncz hatalmasat véd. Sarokdobással jövünk. Deutsch áll ki, Vincze Balázs időt kér, és megbeszéli Fekete sporttárssal, miért lehet ráúszni a védőnek a büntetőt végrehajtó emberre síp után, lövés előtt... Fórban támad a Beton továbbra is, Török bombáját védi Laboncz. Korényi keresztpassza túl sok, vége a negyednek aztán.
15' Czigány lövését könnyen blokkoljuk. Simon második kiállítása, Hegedűs lövése elakad a kapu előtt.
14' Paján elől szerzi meg Molnár Dávid a labdát. Kayes elől meg Laboncz.
13' Kunac labdája nem jut el Molnárig centerben. Időt kér a Fradi. Lássuk mire jutnak. Varga kimegy, fórban a Fradi, járatják, Czigány végül balról ellövi, belövi, 4-2. Gyenge az újabb szegedi akció.
12' Younger hiába szerez labdát, visszafújják, aztán Molnár Dávid véd nagyot ismét. Somogyi bombáz, Laboncz véd.
11' Somogyi játssza be Molnárnak, Czigány megy ki, Varga meg Juhász újabb passzát vágja be! 4-1! Czigány nagy lövése a felsőlécen csattan.
10' Korényi jobb szélről közelről Molnár Dávidot teszi naggyá. Papeszt nem sikerül középen megjátszani, megszerzi a labdát Laboncz. Varga Pepe letámadja Pajánt, nem is tud rendesen támadni a Fradi, ellövik, veszélytelen.
9' Ráúszás... Juhász ismét megszerzi. Molnár ismét Juhász passzából, ugyanúgy mint az elsőt, 3-1! Paján a Fradi-attak végén emelkedik ki a vízből, messziről átlő, kimegy. Marad náluk.
I. negyed vége 2-1 (2-1)
8' Paján balról veszi be a hosszú sarkot. Meglepően hamar betalált a Fradi... 2-1. Simon ki áll, miután bejött, Kunac felsőlécet lő.
7' Jön a Fradi, de jön Török is, jól blokkol. Kayes hiába küzd a kapu előtt két emberrel, elveszik tőle a labdát.
6' Török nem kap meg egy labdát centerben, megint fordulunk. Ambrus Tamás máris hangosan ordibálva instruálja embereit, akik egy újabb kapufát lőnek. Illés megy ki, de Hege nem kapja meg három ember között a centerezést.
5' Sikertelen a hazai akció is, elveszik a sporik a lasztit. Kayes áll ki, de jó a védekezés.
4' Török Béci is felavatja Labonczot egy átlövéssel, 2-0! A Fradi a cserék után elpuskázza a helyzetét.
3' Juhász hosszan lóbál, rákészül Laboncz, fogja is a lövést. Bálintot kiszórják. Paján lő, előbb a kapufa, aztán Molnár Dávid véd.
2' Kincsesnek játsszák be jól, de víz alá vitte a labdát a sporik szerint. Bálint rosszul passzol, eladja a labdát. A vendégeknél is rossza a bejátszás, Somogyi megszerzi.
1' Elhozza a labdát a Beton! Molnár Tamás be is húzza Juhász passzát, de már belefújnak. Aztán kontra a Fradi ellen, jöhetünk. Lemásoljuk az előző akciót, ez már érvényes, 1-0!
17.55 Némi víz árasztja el közvetítőállásunkat egy eltévedt labda nyomán, ami a közelben csapódik be, miközben kezdődik a bemutatás. Hamarosan kezdünk...
17.45 Zajlik a melegítés, miközben a szebb napokat látott, '90-es évekbeli europop dübörög a hangszórókból, a kapuk mögött pedig serdülők edzenek hangos zsivajjal.
17.40 Sok szeretettel köszöntjük a Kedves Olvasókat az újszegedi sportuszodából! A férfi vízlabda magyarkupa-negyeddöntőjének első meccse jön rövidesen, a Szeged Beton ismét a Fradit fogadja. A két csapat szezonbeli egymás elleni meccsei alapján bízunk benne, hogy a holnapi FTC-uszodai visszavágó puszta formalitás lesz a Beton számára.
A két csapat jelen szezonbeli mérlegét tekintve egyértelműen Vincze Balázs együttese a továbbjutás esélyese, s a magyar kupa selejtezőjében aratott 18-5-ös, illetve a bajnokságban idegenben elért 13-3-as szegedi diadalt tekintve pénteken csak a gólarány lehet kérdéses... Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.