/

Verseny és gála a magyar nóta népszerűsítéséért + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Vasárnap a magyar nótáé lesz a főszerep Szegeden. A Senior Center egy tehetségkutató versenynek ad otthont, míg az IH Rendezvényközpontban gálaműsort rendeznek délután. A szervezők egyik nem titkolt célja a magyar nóta népszerűsítése.

„A magyar nótát mostanában elkerülte a szerencse, szeretnénk, ha ismét a méltó helyén kezelnék, és ismét népszerű lenne” – indokolta Dudás Tivadar koordinátor, miért szervezték meg az I. Kárpát-medencei magyar nóta énekesek tehetségkutató versenyét. November 20-án, vasárnap délelőtt tíz órától a Senior Centerbe minden nótakedvelőt szeretettel várnak a döntőre, akárcsak délután háromra az IH Rendezvényközpontba a Kéz a kézben magyar nótával öt országon át című gálaműsorra. A délelőtti tehetségkutatón – amelyet ingyenesen lehet megtekinteni – újvidéki, erdélyi, felvidéki énekesek is megcsillogtatják tudásukat, míg a délutáni gálán a nyerteseken kívül külhoni fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt. Mint megtudtuk, a gálán a szegedi nyugdíjas klubok és egyéb szervezetek, egyesületek tagjai ingyenesen vehetnek részt.

Majzik István, az 1994-ben alakult Kikli Tivadar Magyarnóta szerzők és Énekesek Dél-magyarországi Egyesületének elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, összesen húsz versenyző vesz részt a tehetségkutatón, és örvendetes hír, hogy sok köztük a fiatal. Az egyesület nemcsak összejöveteleket és versenyeket szervez a magyar nóta népszerűsítéséért. Újságot adnak ki, különböző kiadványokat és CD-ket is.

A magyar nóták kedvelőit és művelőit immár egy szervezet is összefogja. „A mi kezdeményezésünkre november ötödikén megalakult a Magyar Nótás Szövetség. Célunk, hogy az országszerte működő 100-150 egyesületet és baráti kört összefogjuk” – jelentette be Majzik István.

Dudás Tivadar úgy fogalmazott, tudják, nehéz utat járnak a magyar nóta népszerűsítéséért, de annyi szépség és öröm van benne, ezért érdemes dolgozni.

no images were found

Előző sztori

Pénteken rendezik a XVIII. Szent-Györgyi Napok központi ünnepségét

Következő sztori

Újabb nagyberuházásokról döntött a kormány