Gazdaság

Tavaly óta alábbhagyott a tbsz-láz

Tavaly óta alábbhagyott a tbsz-láz

2011. november 8., kedd
Tavaly óta alábbhagyott a tbsz-láz

Az év eddigi részében nem voltak lelkesek a tartós befektetési számlát nyitó ügyfelek, az utolsó hetekben azonban ez a trend még változhat, a bankok optimisták: nem gondolják, hogy a hosszú távú megtakarításokat végtörlesztésre fogják használni a klienseik - írta keddi számában a Világgazdaság.

A lap azt írta: tavaly még úgy vélekedtek a szakemberek, hogy három éven belül a lakossági megtakarítások harmada is tartós befektetési számlára (tbsz) kerülhet. Az év eddigi részében viszont a tavaly év végi rohamhoz képest csökkent a tbsz-nyitási kedv – írta a Világgazdaság a bankok adataira hivatkozva. Időarányosan az év első kilenc hónapjában ugyanis a legtöbb helyen lényegesen kevesebb számlát nyitottak, mint a tavalyi év egészében - teszik hozzá. A hitelintézeteknél nem tartanak attól, hogy a devizahiteles végtörlesztők tömegesen mondják majd fel a következő hetekben a tavaly vagy az idén megkötött tbsz-szerződéseiket, hogy kedvezményes árfolyamon ki tudjanak majd szállni a kölcsönükből. Bár vannak olyan pénzügyi intézmények, amelyeknél éreztek az utóbbi hetekben némi növekedést a tbsz-zárások számában, az ügyfelek a végtörlesztés miatt jellemzően a rövidebb távú megtakarításaikat használják fel - számolt be a Világgazdaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.