Közélet

Tarlós a demonstráció elhalasztását kéri a szmog miatt

Tarlós a demonstráció elhalasztását kéri a szmog miatt

2011. november 4., péntek
Tarlós a demonstráció elhalasztását kéri a szmog miatt

Tarlós István főpolgármester arra kéri a főváros 12 pontjára félpályás útlezáró-demonstrációt szervezőket, hogy akciójukat halasszák el, tekintettel a budapesti légszennyezettség magas értékeire - közölte a Főpolgármesteri Hivatal péntek reggel az MTI-vel.

A főpolgármester emlékeztet arra, hogy pénteken reggel 6 órától a fővárosban el kellett rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát - írta

Szűcs Somlyó Mária

kommunikációs igazgató a közleményben.

A LIGA Szakszervezetek országos demonstrációja

mintegy száz helyszínt érint, a félpályás útlezárások 7 órakor kezdődtek; a fővárosban tizenkét ponton tartanak útlezárást. Pénteken kora reggel már torlódás alakult ki az M1-M7 bevezető szakaszán, a XI. kerületi Budaörsi úton, illetve a XV. kerületben, az M3-as autópálya fővárosba vezető részén - tapasztalták az MTI tudósítói.

Gaskó István

, a LIGA Szakszervezetek elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a demonstráció oka a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége, azaz a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.