Közélet

Szentesiek a legjobb tűzoltók

Szentesiek a legjobb tűzoltók

2011. november 4., péntek
Szentesiek a legjobb tűzoltók

A szentesi tűzoltóság és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság veszélyhelyzeti felderítő csoportja nyerte a Baján rendezett országos tűzoltóversenyt.

A regionális selejtezők után az országos döntőbe jutott hatfős tűzoltórajok gyakorlati próbákon, műszaki mentési és tűzoltási feladatokban mérték össze tudásukat csütörtökön és pénteken – tájékoztatta az MTI-t Tátrai János őrnagy, a megyei igazgatóság sajtóreferense. A szentesi tűzoltók immár negyedik alakommal bizonyultak a legjobbnak az országban. A gépkocsivezetőből, technikusból és parancsnokból álló veszélyhelyzeti felderítőcsoportoknak ügyességük és technikai tudásuk mellett elméleti felkészültségüket is bizonyítaniuk kellett a kétnapos megmérettetésen. A Csongrád megyei egység parancsnoki posztját betöltő szakember elmondta, hogy a csapatversenyben két gyakorlati próbát teljesítettek az indulók. Az elsőben egy 300 négyzetméteres területen kellett megtalálniuk az ott elrejtett sugárzó anyagot, a második komplex próbán pedig egy ismeretlen veszélyes anyag meghatározása, egy sérült felkutatása és kimenekítése is a feladatok közé tartozott. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a csapatverseny mellett valamennyi egyéni kategóriában is a legjobbnak bizonyultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.