Gazdaság

Ökonagyköveteket képeznek a környezetvédelemért

Ökonagyköveteket képeznek a környezetvédelemért

2011. november 8., kedd
Ökonagyköveteket képeznek a környezetvédelemért

Az egyik legnagyobb hazai telefontársaság 2011 novemberében országos környezetvédelmi kampányt indított. A program célja, hogy a modern ismeretek átadásával ökonagyköveteket képezzenek a jelentkező fiatalokból, akik később saját baráti körüknek is átadhatják a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés terén frissen megszerzett ismereteket.

A programsorozat öt vidéki és egy budapesti állomásra látogat el, ahol a színes szakmai előadás és a játékos tudásfelmérő teljesítése után elismerő Öko Nagykövet Oklevelet is kapnak a szereplők. A turné részvevői a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumba is ellátogattak, ahol,

Tiborc Pétertől

, a kampány megbízott szakértőjétől megtudtuk, a telefontársaság híres az ökotudatos elkötelezettségéről, ezért is karolta fel a kezdeményezést. A Budapest közelében található irodaépületük szinte önmagát látja el energiával, nagyon fontos a cég életében a környezettudatos életmód.

A kampány tegnap indult Debrecenben, Szeged után pedig Pécs, Miskolc és Győr következik, majd a záró rendezvényt a fővárosi Berzsenyi Gimnáziumban tartják meg. Az a cél, hogy minél több középiskolást bevonjanak a klímavédelemért folytatott „harcba”. A rendezvénysorozatot megelőzte egy ökokvíz. A legügyesebbek, legrátermettebbek közül sorsolták ki a helyszíneket és az osztályokat. A képzés három részre bontható: egy interaktív beszélgetéssel, játékokkal tarkított előadást tartanak, először általánosságban a klímaváltozásról és annak kialakulásáról beszélnek, majd szó lesz arról, mit tud tenni helyben egy iskolás, végezetül bemutatják, mire jó a telekommunikáció, mitől lesz zöld egy telekommunikációs cég. A fiatalok egy-egy ilyen ökoworkshop során a „Növekedés határai” témakörben vehetnek részt beszélgetéseken és játékos vetélkedőkön, az előadások során különböző forgatókönyvek szerint csoportosítják majd a Föld jövőjét, a legrosszabb verziótól kezdve a legjobbig. A levegővédelem, a hulladék- újrahasznosítás, az energiahatékonyság, a víztisztaság és a helyi termékek bemutatása fontos témáit képezik az előadásoknak. Egy másik csapat szobrokat és különböző alkotásokat készít újrahasznosított anyagokból, pénztárcát kartondobozból, karkötőket, ékszereke régi harisnyából, nejlonzacskóból füzetborítót és fülbevalót. Így a résztvevők azt is elsajátíthatják, miként lehet a hulladéksorsra szánt termékeket hasznosan visszajuttatni a háztartásba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.