Közélet

Népszerű az autósok körében a rakparti parkolás + FOTÓK

Népszerű az autósok körében a rakparti parkolás + FOTÓK

2011. november 9., szerda
Népszerű az autósok körében a rakparti parkolás + FOTÓK

Amióta ismét ingyenes a parkolás a rakparton, szinte alig lehet ott helyet találni. Sok esetben az autósok figyelmen kívül hagyják a KRESZ-táblákat is, és a buszoknak, illetve a múzeumi dolgozóknak fenntartott helyeket is elfoglalják. Legalábbis erről tanúskodnak azok a narancssárga matricák, melyeket az elszállított gépjárművek helyére ragasztanak.

A legtöbb autós továbbra is igyekszik elkerülni a belvárost, az útlezárások és terelések miatt nehézkes a közlekedés, illetve parkolóhelyet is alig találni. Így azok, akiknek munkaidőben a belvárosban van dolguk, először szétnéznek a rakparton, vajon akad-e még szabad hely. Az ingyenes parkolás újbóli bevezetése annyira népszerű a lakosok körében, hogy bizony esetenként egyetlen szabad helyet sem lelni a rakparton. Mint ismeretes, a szegedi közgyűlés még 2010 decemberében fogadta el

Haág Zalán

Fidesz-KDNP-s képviselő indítványát, mely értelmében ismét ingyenessé vált a parkolás a Huszár Mátyás rakparton. „Nem nagyon szoktam a belvárosban parkolni, inkább besétálok. Sokszor nincs hely, ezért meg sem próbálok kocsival jönni. Tudom, vannak városok, ahol drágább a parkolás, mint Szegeden, mégis, ha autóval kell jönnöm, akkor is inkább ingyenes parkolási lehetőséget keresek” – fogalmazott

Olajos Attila

, akivel a rakparton találkoztunk. Üres parkolót találni egyébként nem mindig egyszerű tapasztalatai szerint, sokszor végeláthatatlan a kocsisor.

„Most parkolok itt először. Igazából a belvárosban szeretnék, de ott nem mindig lehet helyet találni. Sokszor Alsóvároson leteszem az autót, s onnan gyalog vagy busszal jövök be a belvárosba” – mondta el Csüllög Lászlóné. „Sűrűn kell bejárnom sajnos mostanság a kórházba, nagymamámat ápolják ott, de a klinika előtt egyszerűen nem lehet megállni” – tette hozzá. Csüllög Lászlóné a parkolójegyek árát is sokallja, pláne annak tükrében, hogy gyakorta köröznie kell, mire szabad helyet talál. Az ingyenes rakparti pakolási lehetőséget jó ötletnek tartja, ám mint mondja, úgy tűnik, itt is kevés a hely. Más településről érkezett Jankó Ferenc, így kevés helyismerete van. Megörült, hogy talált üres helyet a Huszár Mátyás rakparton, ám kiderült, a buszoknak fenntartott részre állt le, így rögvest továbbindult. Természetesen a rakparton az ingyenes parkolási lehetőség nem orvosolja a szegedi parkolási gondokat, csak mérsékli valamelyest, hiszen közel 400 parkolóhely megszűnt vagy meg fog szűnni a belvárosban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.