Bulvár

Tízezer védett madártetem a kisteherautóban

Tízezer védett madártetem a kisteherautóban

2011. november 5., szombat
Tízezer védett madártetem a kisteherautóban

Mintegy tízezer darab védett madártetemet találtak egy járműben a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai pénteken este. A sofőrrel szemben büntetőeljárás indult.

A péntek esti órákban egy román állampolgár jelentkezett kisteherautóval belépésre a Nagylaki Határátkelőhelyen. A kirendeltség egyenruhásai ellenőrzés alá vonták a járművet, melynek során feltűnt nekik, hogy a szállított rakomány egy része más csomagolású, így alaposabb ellenőrzés alá vonták a kistehergépkocsit. Ennek során mintegy tízezer darab védett madártetemet találtak, melyek eszmei értéke egyedenként 10.000 Ft, összértékük így mintegy 100 millió Ft. A madártetemek között található fenyőrigó, léprigó és mezei pacsirta is. A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja alapján kezdeményezte büntetőeljárás megindítását a sofőrrel szemben - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.