Sport

Labdarúgás: két pirosat és három gólt kapott a Szeged 2011

Labdarúgás: két pirosat és három gólt kapott a Szeged 2011

2011. november 18., péntek
Labdarúgás: két pirosat és három gólt kapott a Szeged 2011

Takács László tartalékos együttese sima mérkőzésen szenvedett vereséget a REAC otthonában. Problémáinkat újabb két kiállítás tetézi az őszi zárómérkőzés előtt...

3
-
0
REAC
-
Szeged 2011
Labdarúgó NB II Keleti csoport 14. forduló

Elfogyott a Szeged 2011 kerete és ereje az ősz végére, az ezer sebből vérző kék-fekete együttes zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a labdarúgó NB II Keleti csoportjában. A Vác és az Eger után ezúttal a REAC múlta felül a Tisza-partiakat, kiknél eltiltás vagy sérülés miatt

Bernát, Gahwagi

és

Kulacsik

sem szerepelhetett. Csapatunkat minden tekintetben felülmúlták a Mátyus János trenírozta, rutinos, korábbi NB I-es labdarúgókat felvonultató hazaiak. A vendégek hamar gól- és emberhátrányba kerültek. A szünetben már kettővel mentek a rákospalotaiak, akik a második felvonás közepén harmadszor is

Trepák

hálójába találtak - ráadásul ezt a jelenetet megelőzte a második szegedi kiállítás is. A találkozó vége könnyed labdázgatásba torkollott a sárga mezesektől, míg Magyarék csak arra törekedhettek, hogy minél szűkebb zakóval ússzák meg.

Jovánczai

vezetésével a REAC-támadók megkönyörültek rajtunk, sok helyzetet szórakoztak, könnyelműsködtek el. A Szeged 2011 sajnos leragadt 14 ponton, így magával húzta az alsóház. Elképesztően fontos lenne, hogy jövő szombaton kora délután a SZVSE-pályán sikerüljön legyőzni a DVSC-DEAC-ot. Az acélos hajdúságiak ellen is rendkívül nehéz lesz azonban diadalmaskodni, pláne, hogy alig maradt tizenegy bevethető embere

Takács Lászlónak.

Labdarúgó NB II Keleti csoport 14. forduló:

REAC - Szeged 2011 3-0 (2-0).

Budai II. László-stadion, 100 néző, vezette: Veizer Roland.

REAC:

Kunsági - Sós M., Menyhért, Kornis, Gulyás M. – Kiss K. (Tóth P. 68'), Cseri G. (Kovács B. 81'), Böőr,Kiss T. (Bacskai 75')– Szabó Zs., Jovánczai. Vezetőedző: Mátyus János.

Szeged 2011:

Trepák – Laczkó J., Magyar Gy., Tóth I., Radnai - Nagy Z., Puskás Cs. (Kazi 85') – Reyes Colon (Varga I. 11'),Orosz, Podonyi – Folmer. Vezetőedző: Takács László.

Gólszerző:

Szabó Zs. 2 (7', 65'), Gulyás M. (31')

Kiállítva:

Radnai Gy. (30'), Nagy Z. (65') Mátyus János:

"Fiatal csapatom hetek óta nagyszerű formában játszik, örülök neki, hogy szorosan tapadunk az élbolyhoz."

Takács László:

"A két kiállítás ellenére becsülettel helytálltunk, igaz, a második piros lapot vitathatónak éreztem."

Online közvetítésünk:

VÉGE! Köszönjük figyelmüket! Bízzunk benne, hogy a Szeged 2011-nek sikerül összekapnia magát a jövő héten, s felállnak a padlóról a kék-feketék. Nagyon fontos lenne a diadal az őszi zárómérkőzésen, minden szurkolóra szükség lesz jövő szombaton kora délután!
90' Egy másodpercet sem hosszabbított Veizer Roland, vége a derbinek. Magabiztos 3-0-s győzelmet aratott a hazai REAC, mely félgőzzel, számos lehetőséget elszórakozva is könnyedén múlta felül a szegedieket. A mieink tartalékosan léptek pályára, két kiállítás is sújtotta őket, így ma hiába próbálkoztak, csak annyira telt erejükből, hogy asszisztáljanak az ellenfél sikeréhez. Javításra már csak egy lehetőség van, az utolsó őszi fordulóban, jövő szombaton 13 órakor a SZVSE-pályán a DVSC-DEAC ellen.
88' Lassan itt a vége. A rákospalotai hidegben megfagytak az álmaink. Jovánczai közben az ötösig cselezte magát, majd mellégurított. Elég nekik a három is, úgy tűnik.
85' Cserélt Takács László is: Kazi László élete első NB II-es meccsét vívhatja, pár perc erejéig legalábbis. Puskás Csabát kapta le a mester.
84' Orosz Márk lendült előre, több emberen szlalomozott át, majd Folmerhez játszott, ám társak híján elakadt az akció.
81' Kovács Balázs most szállhatott be, Cseri Gergő ült a padra. Mondhatnánk, hogy kilenc emberrel is hősiesen küzdünk, ám a valóság az, hogy alárendelt szerepet játszik a szárnyaszegett Szeged. Nagyon nehéz lesz a jövő hétre kezdőcsapatot kiállítani a Debrecen ellen...
80' Kovács Balázs is a pályára lép a vendéglátóknál, akik járatják a labdát. Szép a passzolgatás, de nem hasznos. A vége egy lesgól.
79' Unalmassá vált a meccs, lassan csordogálnak a percek. A szegediek feladták a támadás lehetőségét. A REAC pedig újabb kapufát lőtt. Egy a hosszúról érkező beadást Jovánczai két lépésről vágott a bal kapufára.
75' Bacskai Bence váltotta Kiss Tamást a hazai oldalon, játszadozik a REAC, a középpályán teszi-veszi a zsugát, nem sokat akar már ettől a meccstől. Mi se...
71' Csak az a kérdés, meddig cifráznak egy-egy akciót a hazaiak. Szegedi részről Varga István előtt adódott lehetőség, miután Menyhért röviden fejelt hazafelé, ám játékosunk az ötösön álló kapus kezébe ívelt. Ő van egyébként elől, néha Podonyi lép fel mellé. A szerkezetünk sajnos szétesett.
68' Mátyus János is végrehajtotta első cseréjét: Tóth Péter váltotta Kiss Károlyt. Örömfoci lesz ebből hazai szempontból, mi pedig egy újabb vereség miatt bánkódhatunk. A szegedi csapat sajnos elfogyott az ősz végére. Nem múltak el nyomtalanul a hercehurcák, a téli szünetben lesz munkája bőven a vezetésnek.
65'GÓÓÓL! 3-0 A szabadrúgást ezúttal Szabó Zsolt tekerte 18 méterről a léc alá, egyenesen a jobb pipába. Ez a meccs elúszott...
65'PIROS LAP! Hihetetlen, újabb szegedi játékost állított ki a bíró. Nagy Zoltán szabálytalankodott 18 méterre a kapunktól, ezért megkapta második sárgáját - irány a zuhany...
62' Magyar indult meg a középpályáról, betört a büntetőterületen belülre, ám lövés helyett cselezni próbált, ezzel pedig vége is lett az akciónak.
61' Puskás 30 méteres formás lövésének örülhettünk, nem sokkal ment mellé. Közben több nagy helyzetet is kialakított a REAC, melyeket sorra elpepecseltek. Ebben Jovánczai jár élen Szabó Zs. társaságában. Érezhető technikai fölényben a hazaiak, szépen kipasszolgatnak bennünket. Akkor lőhetnének gólt, amikor akarnak...
58' Jovánczai lépett ki a leshatárról védőink között, húszméteres előnnyel vezette a labdát Trepákra. Nincs rá jobb szó: addig húzogatott, variált, míg elszórakozta a ziccert. A visszaérkező védők szerelni tudták az ex-FTC-s futballistát.
55' Kicsit kiegyenlítettebb most a játék, jó lenne szépíteni valahogy!
52' Szép akció végén szegedi lehetőség: Folmer gurított a bal sarok mellé 10 méterről finoman, bokából. Kunsági kapus verve volt, dermedten nézte.
50' Puskás szöglete után adódott esélyünk lövésre, fejesre, de egymást zavarták a támadóink, így odalett a sansz.
49' Erősen támad a REAC az elején, Kiss T. és Jovánczai volt a főszereplő. Sikerült betörniük a szélről a tizenhatosunkon belülre, ám a beadások pontatlannak bizonyultak, a Tisza-parti védelem mentett.
46' A második félidő kezdetén a kék-feketék hozták játékba a labdát. A szünetben egyik alakulat sem cserélt. Mit mondjuk: rendkívül nehéz lesz a pontszerzés, szinte kilátástalan a szegediek helyzete. Persze ne adjuk fel, bízzunk a pályán lévő tíz sportemberben!
SZÜNET!
45' Az utolsó másodpercekben a REAC játékosainak lábán vándorolt a bőr, ám nem nagyon erőltették a támadást. Érhető, kétgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. Ráadásul tíz emberrel folytatja a Szeged.
42' Újra egy szegedi lehetőség, egy szép Orosz-beadás után Podonyi próbálkozhatott 8 méterről, Kunságinak azonban nem okozott gondot a kísérlet. Kicsit elkényelmesedtek a hazaiak, hátha ki tudjunk használni még a szünet előtt.
41' Orosz Márk 28 méteres, erős löketét fogta mellre Kunsági kapus. Nem volt nehéz dolga, középre tartott a laszti.
38' Trepák óriási bakija után jöhetett volna a harmadik. Kapusunk elpasszolta a lasztit a tizenhatos vonalánál, Kiss Tamás egy az egyben lőhetett, a hálóőr azonban szögletre mentett, javítva hibáját. A korner után Szabó Zsolt ollózott fölé.
37' Igyekszik felállni a Szeged, ám akcióink erőtlennek tűnnek. Sok passzal jutunk el az ellenfél térfelének közepéig, a REAC pedig visszaáll, vár a kontralehetőségekre.
34' Nagy kérdés, tudják-e rendezni a sorokat a mieink. Varga István előtt adódott egy kisebb lehetőségecske, szorongatott helyzetben kapta a bogyót nem messze a hazai kaputól, kapustól, pöccintése kijött a portásról. Folmer ismételhetett volna, de lelopták a lábáról.
31'GÓÓÓL! 2-0 A szabadrúgás benn a hálónkban... Gulyás Máté nagy erővel a sorfal fölött lőtt a kapu közepébe, a léc alá. Nagyon nagy bajban vagyunk, 2-0 oda, és emberhátrány emellé...
30'PIROS LAP! Radnai György utolsó emberként lökte fel kiugró ellenfelét 26 méterre kapunktól, azonnal piros lapot kapott! A játékvezető nem is mérlegelt, igen határozottan döntött.
26' Egy klasszikus kontrát vezettek a hazaiak, Jovánczai Zoltán iramodott meg, elhúzott Magyar György mellett, becsapta teljes védelmünket. 12 méterről vállalta el a lövést, a labda már túljutott Trepákon, de a jobb kapufa ezúttal megmentett minket a góltól. Ezért köszönettel tartozunk neki!
23' Túl az első játékrész felén csapkodóvá vált a hazaiak futballja, ám a vezetést tartják. A kék-feketék szépen kezdtek kombinálni a középpályán, el-el jutottak már a tizenhatos vonaláig is, ott azonban elfogyott a tudomány. Ennél több kell, ha ponttal akarnak távozni Folmerék.
20' Végre egy vendégakció, melynek szöglet a vége. Podonyi a rövidre tekerte, Laczkó Jánosról pattant ki az alapvonalon túlra. Sajnos ebből sem tudtunk kihozni semmit.
19' A játék képe mit sem változott. A szegediek előtt nem adódott még lehetőség, a REAC támad, ügyesen használja a széleket.
15' Most végre sikerült kihoznunk a zsugát, ám Orosz Márk és Podonyi Norbert kombinációját követően le tudták azt kapcsolni a sárga mezesek.
14' Újabb két hazai lehetőség maradt ki, hatalmas nyomás alatt a Szeged. Szerencsére az utolsó passzokat elrontották a büntetőterületünkön belül.
11' Szegény embert még az ág is húzza! Reyes Colont sérülés miatt le kellett cserélnie Takács Lászlónak, tovább fogyatkozott az amúgy is szűk keret. Varga István lépett pályára.
10' A gól után ismét a REAC próbálkozott. Szabó Zsolt lépett ki a tizenhatos vonalánál, 14 méterről lőtt, a kivetődő Trepákról szerencsére kipattant a labda.
7'GÓÓÓL! 1-0 Hideg zuhany rögtön a találkozó elején, máris betalált a REAC. Egy jobb oldali szabadrúgást íveltek középre a hazaiak az oldalvonal közeléből, Kiss T. pontos beadását Szabó Zsolt az ötös sarkáról a hosszúba fejelte. Sajnos lemaradtunk róla, ügyesen bújt ki a tömegből.
6' Sós Márkó egy jobb oldali szögletet bólintott a rövidnél a kapufa mellé, ez volt az első igazán veszélyes lehetőség a ketrecünk előtt.
4' Három perc hazai nyomás után szabadultunk ki, gyors akciónk végén Podonyi Norbert beadását mentették.
3' Az első percekben a REAC próbálkozik, fölénybe kerültek a vendéglátók.
1' Meglepően kevés néző előtt kezdődött el a találkozó. A REAC kemény magja három főből áll. A vendégszektor sajnos ezúttal is üres. Ez portálunk szerint eléggé sajnálatos, hiszen az első idegenbeli találkozókon szinte hazai pályát varázsoltak Bernátéknak a szegedi ultrák. Kár, hogy így alakult, s nem kísérik most el a gárdát a drukkerek, hiszen ez a sportág is tulajdonképpen értük van.
17.00 A játékvezetők kék felsőben, fekete nadrágban és sportszárban. A hazaiak sárga felsőben és fekete nadrágban, sportszárban szerepelnek, nálunk is kisebb meglepetés: a kék-fekete felsőhöz fehér nadrág és sportszár társul ezúttal.
16.58 Megható, kellemes zene szól a meccs előtti percekben a kulturált kis Czabán Samu téri sporttelepen.
16.55 Hazai oldalon több NB I-es múlttal rendelkező játékos (Jovánczai, Böőr stb.) is található a keretben, rutinos, sokat próbált labdarúgókról van szó. A vendégeknél viszont sok a komoly hiányzó: Kulacsik, Gahwagi, Bernát - hogy csak három nevet említsünk...
16.50 Hornyák Béla, a korábbi nagyszerű szegedi kapus, aki most a REAC alkalmazásában áll, üdvözli az olvasókat! Azt mondja, szívesen dolgozna ma is a Tisza-parti futballban. Ki tudja, talán lesz majd egyszer rá lehetősége. Hamarosan kezdünk!
16.05 Szürkeség van ugyan, de köd szerencsére nincs. A talaj ha nem is nevezhető tökéletesnek, a magyar viszonyokhoz képest mégis megfelelőnek mondható.
16.00 A szegedi csapat befejezte a taktikai értekezletet a rákospalotai stadionban. Éppen csak világos van még a pályán, a reflektorok nem égnek, a zene már szól a hangosból. Hajrá, Szeged!

Beharangozó írásunk

ide kattintva

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.