Sport

Labdarúgás: egy pontot ért Faragó Bence kilencedik gólja

Labdarúgás: egy pontot ért Faragó Bence kilencedik gólja

2011. november 19., szombat
Labdarúgás: egy pontot ért Faragó Bence kilencedik gólja
Tartalékos felállásban döntetlenre futotta a Tisza Volán SC Szeged erejéből a Jánoshida vendégeként, a pályaválasztó együttes emberhátrányban bekkelte ki a hajrát.
1
-
1
Jánoshidai SE
-
Tisza Volán SC Szeged
Labdarúgó NB III Alföld csoport 14. forduló

Labdarúgó NB III Alföld csoport 14. forduló:

Jánoshidai SE - Tisza Volán SC Szeged 1-1 (1-1). Jászberény, 50 néző, vezette: Budai Balázs. Jánoshida: Tóth - Lukácsi, Sztranyovszky, Kelemen, Hajdu, Domokos, Martók, Ábel, Fülöp, Mile (Pelles 53'), Hetrovicz. Vezetőedző: Lajkovics János. Szeged: Czirják - Kormányos, Farkas, Pénzváltó, Grünvald, Kéri, Mucsi, Dargó, Beretka, Csányi, Faragó. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerző: Ábel P. (44'), illetve Faragó B. (20') Kiállítva: Domokos R. (74') Buchholcz Gábor: "Megéreztük kulcsembereink hiányát, azzal együtt is, hogy minden pályára lépő játékosomat dicséret illeti, hiszen küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. A helyzeteket sajnos kihagytuk, így összességében elajándékoztunk két pontot. Az elején óriási ziccert rontott a Jánoshida, majd a kontrából sikerült betalálnunk. Utána adódtak lehetőségeik, nekünk pedig több szép elfutásunk volt, melyek végén a centerezés sikerült rosszul. Sajnos az első félidő végén a legrosszabbkor kaptuk a gólt. A második felvonás kiegyenlített játékot hozott. Be kell ismerni, életveszélyesen kontrázott az ellenfél, szerencsére Czirják Tamás és a védelem megmentett bennünket. A jogos kiállítás után viszont már csak egy csapat volt a pályán. Grünvald Attila lábában benne volt a gól, illetve de Mucsi Máté és Faragó Bence előtt is adódott esély, ám nem tudtak élni ezzel, illetve ismét több ígéretes akciónk halt el pontatlan beadáson."

Online közvetítésünk:

VÉGE A Tisza Volán SC Szeged ezzel a döntetlennel jelenleg 18 pontos. Jövő szombaton 13 órakor a listavezető Dabast fogadják a kék-feketék, ezzel a találkozóval zárul az őszi szezon.
91' Csekélyke ráadást követően harsant a hármas sípszó: vége az ütközetnek. A Jánoshida kibekkelte az utolsó tíz perc hatalmas szegedi nyomását, egy pontot itthon (illetve Jászberényben) tartott. A mieink is egy pontocskával térhetnek haza.
87' Hatalmas akarattal mennek előre a Tisza-partiak, mindenféleképpen meg szeretnék szerezni a győzelmet. Buchholcz Gábor űzi-hajtja tanítványait. A Jánoshida erejéből már csak hősies védekezésre futja, abban bíznak, hogy tíz emberrel is kihúzzák a hátralévő perceket.
83' Nyom a Szeged, támadunk a győztes gólért. Kéri húzta meg újra a jobb oldalt, centerezését szögletre mentették.
81' Mucsi Máté és Grünvald Attila ügyes háromszögelését követően utóbbi lőhetett 15 méterről, nem sokkal a bal kapufa mellé.
79' A kiugró Hajdut Farkas Márk húzta vissza a szegedi kaputól 20 méterre, amiért lapot is kapott. A szabadrúgást Ábel Péter magasan fölé vágta.
74'PIROS LAP! Reménysugár a szegedieknek, emberelőnybe került a Volán. Történt, hogy egy előrevágott labdára Domokos Roland startolt, majd nyújtott lábbal szállt bele a kifutó Czirjákba. Ezért a megmozdulásért sárga lapot kapott, s mivel már volt neki ilyen, el kellett hagynia a pályát!
69' Jánoshidai bedobás után egy erőtlen próbálkozást láthattunk, könnyedén szabadítottak fel védőink. Egyelőre egyik csapatban sincs kellő határozottság ahhoz, hogy bedarálja a másikat.
65' Ahogy lepergett húsz perc ebből a félidőből, kissé megélénkült a játék. Mintha mindkét gárda ráébredt volna, hogy kockáztatnia kell, bátrabb futball szükséges a győzelemhez. Ettől függetlenül igazi helyzetről továbbra sem számolhatunk be.
60' Egy szegedi szabadrúgás után jánoshidai ziccer - nagyon oda kell figyelni! Kormányos Kolos félmagasan ívelt előre a félpályától, a védők visszavágták, s Hajdu Zsolt került helyzetbe. Szerencsére Czirják bravúrral menteni tudta a kísérletet.
56' Helyzet nélkül csordogálnak a percek, egyik kapu sem forog veszélyben.
54' Mile Tamást Pelles András váltotta a jánoshidai csapatban, ezzel a középpályát kívánja még masszívabbá tenni Lajkovics János.
50' Ahogy a találkozó elején, ebben a szakaszban ismét a pálya középső részén gyűrik egymást a srácok. Sok a hiba, nem igazán alakul ki folyamatos, élvezetes játék, most egyik együttes sem tud a másik fölé kerekedni. Fontos lesz, ki tudja magához ragadni majd a vezetést...
46' A Volán előtt adódott az első helyzet a második félidőben. Szögletet végezhetett el balról Beretka Péter, beadását Kéri Tamás bólintotta mellé.
SZÜNET
45' Véget ért az első játékrész, egyelőre nincs döntés Jászberényben. A Volánnak sokkal koncentráltabban kell futballoznia a második felvonásban, mert a hibák megint megbosszulhatják magukat.
44'GÓÓÓL! 1-1 Most már nemcsak veszélyeztettek, de egyenlítettek is a jánoshidaiak. Ábel Pétert indították, aki az elfekvő Czirják mellett lőtte ki a bal alsót...
42' Hazai lehetőség maradt ki: jobbról élesen adtak középre, a visszafejelt labdát Ábel Péter centikkel küldte a bal kapufa mellé.
39' Lüktető a játék, a jánoshidaiak igyekeznek akciózni, ám ezzel a szegedieknek esélyük nyílik a kontrák vezetésére. Az imént ismét Kéri száguldott el a jobb szárnyon, nemcsak a hazaiakat, hanem társait is lerázta azonban, beadásáról lemaradtak a csatárok.
34' Kicsit kiszabadultak a szorításból a fehér mezesek, megpróbálták átvenni a kezdeményezést az elmúlt percekben. Az oldalvonal mellől, mintegy 20 méterről tekerhettek középre egy szabadrúgást, védőink azonban uralták a tizenhatoson belüli területet, felszabadítottak.
30' Továbbra is támadásban a kék-feketék, akik elvégezhették első sarokrúgásukat. Csányi Péter ívelt középre, Tóth Leventének azonban nem okozott gondot, könnyedén húzta le a játékszert. A Buchholcz-alakulat biztosan őrzi egygólos előnyét.
25' Kicsit megfogta a találat a hazaiakat. A mieink vették át az irányítást. Kéri Tamás kapott viszont egy sárgát, mert késleltette a kapuskirúgást.
22' Faragó Bencének egyébként ez a kilencedik találata volt már az ősszel, ezzel vezeti a csoport góllövőlistáját. Remek döntésnek bizonyult a visszacsábítása!
20'GÓÓÓL! 0-1 Hazai helyzet, Volán-gól! Hetrovicz előtt adódott lehetőség az egyik oldalon, Farkasról kipattant lövése, majd egy lesen álló játékos továbbította a hálóba. Szabadrúgás következett kifelé, ezzel Faragó Bence lódult meg, lefutotta védőjét, majd 13 méterről a bal sarokba gurított.
17' Az első hazai szöglet jobbról tekeredett befelé, Czirják mintaszerűen lépett ki, s fogta ölébe a bogyót. Továbbra is óvatosak a felek, egyik sem tud fölényt kiharcolni.
15' Kiegyenlített játék folyik ezen a meccsen, mely mindkét csapat számára igen fontos. A Volán az élmezőnyre tapadna, a Jánoshida maga mögött hagyná a kiesőzónát azzal, hogy a makói sikere után a szegedieket is megveri.
12' Hetrovicz Gábor révén ezúttal a Jánoshida tudott veszélyeztetni. Pénzváltó Bence fejelte el röviden a labdát, a hazai támadó 25 méterről tüzelt, a kapu közepe felé tartó löketet azonban Czirják Tamás könnyedén kapta le.
8' Az első valamirevaló akciót a vendégek vezették. A villámgyors Kéri Tamást nem tudták feltartóztatni a jobb szárnyon, ügyesen robogott el, a beadása sem volt rossz, ám az asszisztens úgy látta, Faragó Bence lesen áll, ezért a játékvezető sípja akadályozta meg a helyzetet.
3' Tapogatózó játékkal kezdtek a felek, a pálya középső harmadában feszültek egymásnak. A mieink rendkívül fiatal játékosokkal veszik fel a harcot, az 1988-as születésű Dargó Balázs lehet ma a vezéregyéniség.
1' Borongós, őszi időjárásban kezdődött meg az összecsapás. A lelátón körülbelül 50 néző fagyoskodik, némelyiküket csak a kezében szorongatott forralt bor melegíti. A hazaiak fehér felsőben, piros nadrágban és sportszárban futottak ki, a mieink pedig a hagyományos kék-fekete szerelésben.
12.55 Természetesen Buchholcz Gábor vezetőedző mondásában bízhatunk: mindig az a legerősebb Volán, ami éppen a pályára lép. Ennek a mai tizenegynek kell tehát két vállra fektetni a Jánoshidát.
12.50 Köszöntjük a kedves olvasókat, hamarosan kezdődik az összecsapás Jászberényben. Rossz hír, hogy bokasérülése miatt Rácz Dezső sem tudta vállalni a játékot, őt Csányi Péter helyettesíti. A további hiányzók: Szilágyi Norbert és Vida Gergely (eltiltás), Vágó Levente, Buzási Péter, Branko Bozovic, Boldizsár Bálint, Lajkó Ádám (sérülés).
Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.