Kosárlabda: Kosársuli-búcsú a Hepp-kupától

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem volt egy súlycsoportban hétvégi ellenfelével az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli, így a tavaly még A csoportos Salgótarján jutott tovább a Hepp-kupában. Vaséknak semmi sem sikerült, ráadásul a vendégek nagyon jó napot fogtak ki.

Kukla kosarával indult a találkozó, majd két Utasi-gól következett. Négy perc után 10-6 volt az állás. Hartvich büntetőivel viszont fordult a kocka, majd Kocsis dobott egy triplát (8. perc: 12-14). Egyértelműen érződött a Salgótarján fölénye a palánk alatt, Kukla és Bartucz sem bírt Godenával.

18-20-al indult a második negyed. Likár és Hartvich is betalált a palánk alól, egyre jobban elléptek a vendégek. Hét pontos hátránynál kért időt Elek András, de ez sem segített, tovább nőtt a pirosak előnye (16. perc: 25-36, 18. perc: 27-45). A félidő végére azonban Vas és Utasi 13 pontnyira faragta a hátrányt.

Hartvich trojkájával folytatódott az összecsapás. Erre Czibere válaszolt rögtön. A tarjániak magabiztosan tüzeltek a triplavonal mögül, Sebők és Hartvich is pontosan célzott (23. perc: 37-57), így eldőlni látszott a győzelem sorsa. Kukla és Vas tartotta a hazaiakban a lelket, de így is 51-69 állt az eredményjelzőn a záró játékrész előtt.

A záró negyedben az U-20-as bajnokságban pallérozódó vásárhelyi Czuprák Ádám is a pályára lépett, rögtön dobott is négy pontot, valamelyest faragott lemaradásából a Kosársuli (34. perc: 61-77). A végéig azonban már nem sok minden változott, így vereségével az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli elbúcsúzott a Hepp-kupa küzdelmeitől. A fiúk azonban nem pihenhetnek sokáig, szerdán ugyanis a listavezető Eger látogat a Hódtói Sportcsarnokban, amelynek soraiban Kováts Róbert a vásárhelyiek korábbi kedvence is ott van. A bajnoki 18 órakor kezdődik majd a Hódtói Sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda Hepp-kupa:

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE 72-93
(18-20, 14-25, 19-24, 21-24)

Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Balogh, Varga.
Kosársuli: Szilágyi 7, Utasi 20/3, Mócsai 7/3, Vas 16/3, Kukla 8. Csere: Schéda 2, Grezsa, Czibere 4, Bartucz 2, Czuprák 6. Edző: Elek András.
Salgótarján: Surmann P. 2, Sebők 16/3, Kocsis 14/12, Hartvich 23/6, Godena 9. Csere: Kiss K. 6, Likár 7/3, Surmann G. 13, Stork 2, Volzovár 1, Szabó Z. Edző: Dániel Tamás.

Elek András: „Ilyen dobószázalékkal és ennyi eladott labdával senki ellen sem győzhetünk.”

Előző sztori

Jankovics Marcell: A kép eluralja a világot

Következő sztori

Hétfőn katasztrófariasztási gyakorlat - csak semmi pánik!

Legutóbbi hasonló cikkek