Sport

Kosárlabda: 14 év után elindult a megyei bajnokság

Kosárlabda: 14 év után elindult a megyei bajnokság

2011. november 15., kedd
Kosárlabda: 14 év után elindult a megyei bajnokság

14 év után dobták fel a labdát újra a Csongrád Megyei Kosárlabda-bajnokságban az elmúlt héten. A nyitómeccset a vásárhelyi Kedd 18 csapata játszotta a szegedi Freestyle ellen. Az első meccseken vásárhelyi erőfölény érződött.

A nyitó találkozót a vásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumban játszották le. A hazaiak között több „legenda” is szerepelt, köztük

Borbáth Csaba, Czuprák László

és fia,

Ádám

, de pályára lépett

Imre Attila

is, aki hosszú éveken keresztül több NB I-es kék-sárga csapatnak is a tagja volt. Ezért nem is csoda, hogy az együttes magabiztos sikert aratott. A forduló meglepetését szintén egy vásárhelyi gárda produkálta, a

Cseri

öt ponttal verte a Naturtex-SZTE-Szedeák utánpótlás-játékosaiból verbuvált alakulatot. A legizgalmasabb meccset a zömében korábbi Vásárhelyi Kosársuli és Szedeák játékosokból felépített két team, az Ital KK és a Brutális KK játszotta: csak egy ponttal tudott győzni az Ital. Az utolsó összecsapáson szegedi siker született, a Szentest fektette két vállra az MITT-Szeged.

Csongrád Megyei Kosárlabda-bajnokság, 1. forduló:

Kedd 18 – Freestyle 101-78 Szedeák – Cseri 73-78 Ital KK – Brutális KK 64-63 Szentesi KK – MITT-Szeged 49-78

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.