Közélet

Hétfőn módosul az Indóház tér forgalmi rendje

Hétfőn módosul az Indóház tér forgalmi rendje

2011. november 18., péntek
Hétfőn módosul az Indóház tér forgalmi rendje

November 21-én, hétfőn változik az Indóház tér forgalmi rendje az 1-es villamosvonal rekonstrukciós munkálatai miatt. Közlekedni a Gőz utca–Indóház tér–Galamb utca felé lehet. Végleges helyére kerül a helyi buszok Indóház téri megállója és a taxiállomás.

Az 1-es villamosvonal Indóház téri rekonstrukciója keretében november 21-én, hétfőn változik az Indóház tér forgalmi rendje. Elkezdődik a felújítás utolsó üteme, amely előreláthatólag december 15-ig tart. A terület változatlanul munkaterületnek számít. A Szent Ferenc utca Boldogasszony sugárút és Indóház tér közötti szakaszát lezárják; csak az építési forgalom és a lakók hajthatnak be. Közlekedni a Gőz utca–Indóház tér–Galamb utca útvonalon lehet, egy irányban, korlátozások mellett. A Gőz utcai ívben forgalomtól elzárt területet jelölnek ki. A Szent Ferenc utca Indóház téri torkolatában egyes időszakokban fél pályára szűkül a forgalom. A Boldogasszony sugárút felől a Galamb utcába továbbra sem lehet behajtani, és továbbra is megállási tilalom érvényes az utca Indóház térig tartó szakaszán. A 11, 21, 83, 83A, 90 és 90F jelzésű helyi autóbuszjáratok, illetve az 1V jelzésű villamospótló autóbuszok a Gőz utca–Indóház tér–Galamb utca útvonalon közlekednek. Le- és felszállni az Indóház téri végleges megállóhelyeken lehet. A leszálló peron – ha szembe állunk az épülettel – a vasútállomás bejáratától jobbra, míg a felszálló peron a bejárattól balra található. A 83 jelzésű autóbuszjárat a Vadkerti tér végállomás felé a megszokott útvonalán jár, de a Bem utcai megállóban áll meg. A helyközi autóbuszjáratok ideiglenes megállóhelye nem változik; a Boldogasszony sugárút Galamb utca és Szent Ferenc utca közötti szakaszán marad. A taxiállomás a végleges helyére kerül, a téren a posta előtti parkolóban lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.