Hátország: nem hibázott idegenben a SZEOL-SZVSE-ifi

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újszegeden és Kiszomboron is diadalmaskodni tudtak az utóbbi napok bajnoki meccsein Hágelmann Endre és Kiss Máté tanítványai. A Bellán János vezette serdülők is remek formában futballoznak.

A SZEOL-SZVSE ificsapata múlt szombaton a Kertész utcában vendégeskedett. A címvédő könnyed győzelmet aratott a sereghajtó UTC otthonában. A mérkőzést az első perctől kezdve a vendégek irányították. Az első félidőben több komoly helyzetet is kialakítottak Bagiék, a 4-0-s fordulás a hazaiakra nézve hízelgő. Szépségdíjas gólok, “laza” játék jellemezte az első játékrészt, a második félidőben már csak takarékon futballozott a vendégegyüttes, aminek köszönhetően a hazaiak a lefújást nem sokkal megelőzően megszerezték becsületgóljukat.

A folytatásban szerdán ideális talajviszonyok és remek futballidő mellett gólzáporos győzelmet aratott a szegedi együttes a bajnokság utolsó előtti helyén szerénykedő – de jobb időket is megélt – Kiszombor ellen. Az mérkőzés első gólját a hazaiaknak sikerült megszerezniük: az egyébként remek teljesítményt nyújtó Tóth Márkó egyetlen bizonytalanságát kihasználva Pásztor Miklós talált a kapuba. A félidő további részét a rengeteg ziccer a hazai kapu előtt, valamint az óriási vendég mezőnyfölény jellemezte, de hadilábon állt a gólszerzéssel a szegedi csapat ebben a játékrészben. Egészen a 42. percig érintetlen maradt Kókai kapus hálója, amikor is Törkölynek sikerült megtörnie a gólcsendet, remek kiugratás után tekert a hosszú sarokba.

A második játékrészben megnyíltak a gólcsapok, a Varga Richárdot váltó Rózsa Dániel két góljára még érkezett válasz hazai részről, viszont az utolsó negyedórában további négy gólt rúgott az ebben a félidőben szinte már “gálázó” Szeged. A szintén csereként beálló Kiss Árpád és Busa Bence egy-egy góllal, míg a végig jó kedvvel, de fegyelmezetten játszó Harmat Gábor két találattal vette ki a részét a sikerből (utóbbit egy érdekesen végre hajtott büntetőből érte el). A szegediek 23 ponttal jelenleg a negyedik pozícióban tanyáznak.

A serdülőbajnokságban nagyszerű formába lendült a SZEOL-SZVSE együttese, hiszen zsinórban két meccset nyert. Az U12-esek között a Rendőr TE I. Csongrádon diadalmaskodott. Itt a Rendőr TE egyes csapata százszázalékos teljesítménnyel, 12 ponttal áll az élen, az RTE II. egyelőre pont nélkül a hetedik.

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 12. fordulójában:

Ujszegedi TC – SZEOL-Szegedi VSE 1-4 (0-4). Újszeged, Kertész utca, vezette: Nagy Zoltán, Megyeri Gábor.
UTC: Jaksa – Lengyel, Csonka K., Miklós, Kerekes (Deák 85′), Csonka G., Fogas, Megyeri, Kopasz, Fekete, Gáleg. Edző: Farkas Antal.
SZEOL-SZVSE: Batik – Hencz (Török 46′), Nagy, Bitó, Tóth, Váczi, Papp (Baka 46′), Harmat, Busa (Pink 46′), Bagi (Kardos 46′), Kozma. Edző: Bellán János.
Gólszerzők: Kormányos (83′), illetve Bagi 2 (3′, 44′), Harmat (26′), Papp (35′).

A 8. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Kiszombor KSK – SZEOL-Szegedi VSE 2-7 (1-1). Kiszombor, vezette: Szalai András, Nagy Norbert Mihály.
Kiszombor: Kókai – Herczeg (Botlik 50′), Molnár Patka, Furujás, Pásztor, Abonyi, Baráth, Csanádi, Kocsis, Hatvani (Balogh 32′). Edző: Tézsla Krisztián.
SZEOL-SZVSE: Sáringer – Németh, Nagypál, Nagy – Tóth (Busa 50), Váczi (Papp 50′) – Törköly (Batik 55′), Harmat, Szalma, Bagi (Kiss 55′) – Varga (Rózsa 55′). Edző: Kiss Máté.
Gólszerzők: Pásztor (14′), Csanádi (68′), illetve Törköly (42′), Rózsa 2 (58′, 65′), Kiss (77′), Harmat 2 (79′, 86′), Busa (80′).

Kiss Máté: “Elsősorban nem a győzelem, hanem a mutatott játék, amivel elégedettek lehetünk. A mérkőzés előtt kiadott utasításokat mindenki betartotta, az első félidei támadójátékunk fantasztikus volt, de sajnos csak egy esetben sikerült feltenni az i-re a pontot. A második játékrészben egy fáradt Zombort sikerült lefocizni, habár ellenfelünk nagyot küzdött az első 45 percben, a másodikra elfogyott az erejük.”

A megyei U16-os bajnokság Homokháti csoport 6. fordulójában:

Balástya – SZEOL-SZVSE 2-5 (2-3)
SZEOL-SZVSE: Ams A. – Kardos K., Tóth D., Kovács Z. (Halmos Zs.), Horváth G. (Gárgyán D.), Török M., Anka D. (Táncos B.), Duranyik R., Ibis D. (Molnár B,), Virág B. (Szerdahelyi P.), Csala D. (Bánfi M.). Edző: Bellán János.
Szegedi gólszerzők: Duranyik, Csala 2, Ibis, Virág.

Bellán János: “Sportszerű mérkőzésen egy jól játszó ügyes ellenfelet győztünk le, teljesen megérdemelten.”

A 7. fordulóban:

SZEOL-SZVSE – Csengele 4-2 (4-0)
SZEOL-SZVSE: Ibis D. – Kis L., Faragó N., Tóth D., Duranyik R. (Kardos K.), Sipos Á., Szántó D. (Török M.), Iritz N., Judik T. (Baka M.), Lajkó A., Horváth Cs. (Bánfi M.). Edző: Bellán János.
Szegedi gólszerzők: Szántó 3, Iritz.

Bellán János: “Durva, sportszerűtlen ellenféllel szemben, bosszantóan egyoldalú játékvezetés mellett teljesen megérdemelt győzelmet aratott csapatom. Büszke vagyok játékosaimra, hogy megőrizték nyugalmukat, és nem hagyták magukat provokálni.”

Megyei U12-es bajnokság Termál csoport (a Rendőr TE eredményei):

Csongrád TSE – Rendőr TE 0-8

Előző sztori

Futsal: vállalható EHÖK-vereség Nyíradonyban

Következő sztori

Ki lesz a megye I. tippbajnoka? – 13. forduló