Sport

Hátország: a SZEOL-SZVSE-ifi újabb két sikere

Hátország: a SZEOL-SZVSE-ifi újabb két sikere

2011. november 9., szerda
Hátország: a SZEOL-SZVSE-ifi újabb két sikere

Kiskundorozsmán elhalasztott meccset, a Csanádpalota ellen pedig soros bajnokit húztak be Hágelmann Endre és Kiss Máté legényei.

A múlt szerdai kiszombori 7-2-es sikert követően pénteken Kiskundorozsmán vendégeskedett a

Hágelmann Endre

és

Kiss Máté

vezette ificsapat, a megyei U19-es bajnokság 6. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. Mivel a párhuzamosan zajló kiemelt bajnokság meccseinek időpontjai kötöttek, és sok esetben ütköznek a megyei pontvadászatban rendezendő találkozókkal, hétköznapra kerültek át ezek a derbik. Az egész összecsapáson meggyőző volt a vendégek labdabirtoklási fölénye, a részükről a rengeteg szépen kialakított helyzet jellemezte a találkozót. Kényszerű cserét kellett végrehajtania Hágelmann mesternek, mivel a sérüléséből visszatérő

Bálint Dániel

18 percnyi játék után ismét fájdalmat érzett lábában, ami miatt a találkozó további részében nem tudta már segíteni játékával csapatát. Több ígéretes helyzet adódott

Varga Richárd

és

Rózsa Dániel

előtt,

Szalma Gergely

veszélyes átlövésekkel tartotta nyomás alatt a hazai kaput, az első gólig mégis a 38. percig kellett várni, ekkor T

óth Márkó

beadására

Bagi Tamás

érkezett jó ütemben, majd a kirohanó kapus mellett elpöckölve a játékszert megszerezte a vezetést csapatának. A szünetben további három csere történt vendég részről,

Kiss Árpád, Harmat Gábor

és

Törköly Tamás

kaptak bizonyítási lehetőséget, valamint

Kozma György

is beállt a második játékrész folyamán. Ebben a félidőben is rengeteg helyzetet alakítottak ki a vendégek, a hazai csapat egy-két kontratámadás révén tudott veszélyt teremteni

Batik Gergő

kapuja előtt, gól azonban már nem esett ebben a 45 percben, Bagi Tamás találata ismét három pontot ért. Vasárnap immár a harmadik bajnokiját vívta a szegedi alakulat a héten, a játékosokon a fáradtság mellett leginkább az unottság látszott. A serdülőcsapat öt játékosával megerősített ifi dekoncentráltan, ebből kifolyólag gyakran pontatlanul játszott, habár a három pont otthon tartása még így sem forgott veszélyben a Csanádpalota ellen. A mérkőzés nagy részében a vendégtérfélen folyt a játék, egy-két szép akciót elkönyvelhettünk szegedi részről, valamint egy fantasztikus szabadrúgásgólt a látogatóktól. A hazai csapat kilenc ponttal búcsúztatta ezt az - elmaradt meccsek pótlása miatt - sűrű hetet, így a tabella második fokán helyezkedik el, habár a vesztett pontok tekintetében továbbra is Harmaték állnak a legjobban. Szombaton Csongrádon igazi rangadóra kerül sor!

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 6. fordulójából elhalasztott meccsen:

Kiskundorozsmai ESK - SZEOL-Szegedi VSE 0-1 (0-1).

Kiskundorozsma, vezette: Savanya István, Bujdosó Attila.

Dorozsma:

Hilák - Fábián Zs., Molnár, Balogh, Vasas, Kartali, Vecsernyés, Sepp, Simonics, Farkas (Fábián K. 80'), Szilágyi. Edző: Fazekas István.

Szeged:

Batik - Németh, Nagy, Bálint (Tóth 18'), Nagypál - Busa, Papp - Bagi (Kiss 46'), Szalma (Harmat 46'), Varga (Törköly 46') - Rózsa (Kozma 63'). Edző: Hágelmann Endre, Kiss Máté.

Gólszerző:

Bagi (38')

A 13. fordulóban:

SZEOL-SZVSE - Csanádpalota FC 5-2 (3-2).

Gyálarét, vezette: Brezovai Zoltán, Bozóky Rajmund.

Szeged:

Batik - Váczi (Judik 65'), Méreg (Szántó 58'), Faragó (Sípos 62') - Tóth (Nagypál 46'), Papes - Bagi, Harmat, Szalma (Horváth 55'), Törköly - Varga. Edzők: Kiss Máté, Hágelmann Endre.

Csanádpalota:

Szikszai - Szabó, Zsigmond, Gábor, Makán, Takács (Bagóczki 55'), Dombi, Szueta, Nyerges (Balogh D. 63') , Bornemissza, Balogh R. Edző: Putárik György.

Gólszerzők:

Törköly (7'), Szalma (37'), Zsigmond (öngól 40'), Bagi (62'), Szántó D. (87'), illetve Bornemissza (16'), Szueta (38') Kiss Máté:

"Messzemenő következtetéseket nem lehet levonni a mai meccsből, csapatom unottan, kedvtelenül játszott, ami számomra teljesen érthető, hiszen már a harmadik tétmeccsünket vívtuk az elmúlt öt napban. A játék néhol tetszetős volt, a rengeteg hibát a motiváció hiánya miatti dekoncentráltságnak tudom be. Lényeg a begyűjtött kilenc pont, valamint ezen felüli célkitűzésünk volt a támadóbb felállásból kifolyólag is a minél eredményesebb helyzetkihasználás, a minél több gól szerzése. A hét három bajnoki mérkőzésén elért négy egész fölötti gólátlag mindenképp elfogadhatónak mondható."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.