Hátország: a SZEOL-SZVSE-ifi újabb két sikere

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiskundorozsmán elhalasztott meccset, a Csanádpalota ellen pedig soros bajnokit húztak be Hágelmann Endre és Kiss Máté legényei.

A múlt szerdai kiszombori 7-2-es sikert követően pénteken Kiskundorozsmán vendégeskedett a Hágelmann Endre és Kiss Máté vezette ificsapat, a megyei U19-es bajnokság 6. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. Mivel a párhuzamosan zajló kiemelt bajnokság meccseinek időpontjai kötöttek, és sok esetben ütköznek a megyei pontvadászatban rendezendő találkozókkal, hétköznapra kerültek át ezek a derbik.

Az egész összecsapáson meggyőző volt a vendégek labdabirtoklási fölénye, a részükről a rengeteg szépen kialakított helyzet jellemezte a találkozót. Kényszerű cserét kellett végrehajtania Hágelmann mesternek, mivel a sérüléséből visszatérő Bálint Dániel 18 percnyi játék után ismét fájdalmat érzett lábában, ami miatt a találkozó további részében nem tudta már segíteni játékával csapatát. Több ígéretes helyzet adódott Varga Richárd és Rózsa Dániel előtt, Szalma Gergely veszélyes átlövésekkel tartotta nyomás alatt a hazai kaput, az első gólig mégis a 38. percig kellett várni, ekkor Tóth Márkó beadására Bagi Tamás érkezett jó ütemben, majd a kirohanó kapus mellett elpöckölve a játékszert megszerezte a vezetést csapatának.

A szünetben további három csere történt vendég részről, Kiss Árpád, Harmat Gábor és Törköly Tamás kaptak bizonyítási lehetőséget, valamint Kozma György is beállt a második játékrész folyamán. Ebben a félidőben is rengeteg helyzetet alakítottak ki a vendégek, a hazai csapat egy-két kontratámadás révén tudott veszélyt teremteni Batik Gergő kapuja előtt, gól azonban már nem esett ebben a 45 percben, Bagi Tamás találata ismét három pontot ért.

Vasárnap immár a harmadik bajnokiját vívta a szegedi alakulat a héten, a játékosokon a fáradtság mellett leginkább az unottság látszott. A serdülőcsapat öt játékosával megerősített ifi dekoncentráltan, ebből kifolyólag gyakran pontatlanul játszott, habár a három pont otthon tartása még így sem forgott veszélyben a Csanádpalota ellen. A mérkőzés nagy részében a vendégtérfélen folyt a játék, egy-két szép akciót elkönyvelhettünk szegedi részről, valamint egy fantasztikus szabadrúgásgólt a látogatóktól. A hazai csapat kilenc ponttal búcsúztatta ezt az – elmaradt meccsek pótlása miatt – sűrű hetet, így a tabella második fokán helyezkedik el, habár a vesztett pontok tekintetében továbbra is Harmaték állnak a legjobban. Szombaton Csongrádon igazi rangadóra kerül sor!

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 6. fordulójából elhalasztott meccsen:

Kiskundorozsmai ESK – SZEOL-Szegedi VSE 0-1 (0-1). Kiskundorozsma, vezette: Savanya István, Bujdosó Attila.
Dorozsma: Hilák – Fábián Zs., Molnár, Balogh, Vasas, Kartali, Vecsernyés, Sepp, Simonics, Farkas (Fábián K. 80′), Szilágyi. Edző: Fazekas István.
Szeged: Batik – Németh, Nagy, Bálint (Tóth 18′), Nagypál – Busa, Papp – Bagi (Kiss 46′), Szalma (Harmat 46′), Varga (Törköly 46′) – Rózsa (Kozma 63′). Edző: Hágelmann Endre, Kiss Máté.
Gólszerző: Bagi (38′)

A 13. fordulóban:

SZEOL-SZVSE – Csanádpalota FC 5-2 (3-2). Gyálarét, vezette: Brezovai Zoltán, Bozóky Rajmund.
Szeged: Batik – Váczi (Judik 65′), Méreg (Szántó 58′), Faragó (Sípos 62′) – Tóth (Nagypál 46′), Papes – Bagi, Harmat, Szalma (Horváth 55′), Törköly – Varga. Edzők: Kiss Máté, Hágelmann Endre.
Csanádpalota: Szikszai – Szabó, Zsigmond, Gábor, Makán, Takács (Bagóczki 55′), Dombi, Szueta, Nyerges (Balogh D. 63′) , Bornemissza, Balogh R. Edző: Putárik György.
Gólszerzők: Törköly (7′), Szalma (37′), Zsigmond (öngól 40′), Bagi (62′), Szántó D. (87′), illetve Bornemissza (16′), Szueta (38′)

Kiss Máté: “Messzemenő következtetéseket nem lehet levonni a mai meccsből, csapatom unottan, kedvtelenül játszott, ami számomra teljesen érthető, hiszen már a harmadik tétmeccsünket vívtuk az elmúlt öt napban. A játék néhol tetszetős volt, a rengeteg hibát a motiváció hiánya miatti dekoncentráltságnak tudom be. Lényeg a begyűjtött kilenc pont, valamint ezen felüli célkitűzésünk volt a támadóbb felállásból kifolyólag is a minél eredményesebb helyzetkihasználás, a minél több gól szerzése. A hét három bajnoki mérkőzésén elért négy egész fölötti gólátlag mindenképp elfogadhatónak mondható.”

Előző sztori

Kosárlabda: Szombathelyre száguld a Szedeák

Következő sztori

Népszerű az autósok körében a rakparti parkolás + FOTÓK