/

Határsértők töltés mentén és Ásotthalomnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn késő este és kedden reggel összesen 23 határsértőt fogtak el az egyenruhások Csongrád megye déli részén.

Hétfőn este nem sokkal 10 óra előtt az osztrák mobil hőkamera segítségével Kübekháza külterületén a vasúti töltés mentén egy almáskert szélén megbújva találtak 3 férfire. Közülük ketten pakisztániak, egy pedig afgán állampolgár, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. Az egyik pakisztáni férfinek nem ez volt az első ilyen próbálkozása, így vele szemben büntető-, míg a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Nem sokkal éjfél után, ugyancsak a környéken további 5 illegális migránsra bukkantak a járőrök, akik közül egy pakisztáni, a többi afgán állampolgár.

23 óra után néhány perccel osztrák hőkamera segítségével Ásotthalom határában egy 15 fős csoportra figyeltek fel a rendőrök. A 10 pakisztániból, 3 indiaiból és 2 afgán állampolgárból álló társaság – mint kiderült – szintén illegálisan lépett az ország területére. Hárman közülük beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állnak, így velük szemben büntetőeljárás, a többivel szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult.

Előző sztori

Röplabda: hősies csatában győztek a szegedi lányok

Következő sztori

Tűz a tiszaszigeti üdülöknél