Közélet

Csak kamuból tárgyal a kormány a Valutaalappal?

Csak kamuból tárgyal a kormány a Valutaalappal?

2011. november 19., szombat
Csak kamuból tárgyal a kormány a Valutaalappal?

Az MSZP szerint a kormány csak látszólag akar tárgyalni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), valódi tárgyalásokra még nincsen kész.

Szanyi Tibor

, az MSZP elnökségi tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, akkor lenne a kormány jó tárgyalási pozícióban, ha helyreállítaná a kormány hitelességét, illetve lépéseket tenne a pénzügyi és bankszektor stabilizálására. Hozzátette ugyanakkor, hogy az MSZP nem fog "krokodilkönnyeket hullatni semmilyen banki jajveszékelés kapcsán". A szocialista politikus közlése szerint a 2010-ben meghirdetett, elsősorban a középosztályt kedvezményező gazdaságpolitika oda torkollott, hogy a pénzügyi rendszerben lévő zavarok miatt leállt a hitelezés, nem tud megindulni a gazdasági növekedés, és új munkahelyek sem létesülnek. Szanyi Tibor megfogalmazása szerint a fideszes politika "fedezete" a magánnyugdíjpénztári vagyon volt, de ezt a háromezer milliárdot "egy az egyben eltőzsdézték", külföldről pedig nem tud forrásokhoz jutni a kormány. Az MSZP ebben a helyzetben követeli, hogy

Orbán Viktor

miniszterelnök és

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszter mondjon le, és hozzáértő emberek vegyék át a kormányzást - mondta az ellenzéki politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.