Bohács visszafizet, Ménesi látni szeretné a bizonylatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP-s képviselő felszólította Bohács Zsolt Fidesz-KDNP-s frakcióvezetőt, igazolja, hogy visszafizette a Szegedi Hőszolgáltató Kft. felügyelő-bizottsági elnökségéért felvett pénzt.

Két héttel ezelőtt jelentette be Bohács Zsolt, hogy lemond a Szegedi Hőszolgáltató Kft. felügyelőbizottságának elnöki posztjáról, mert ez a törvény szerint összeférhetetlen országgyűlési tisztségével, s visszafizeti eddigi tiszteletdíját.

Az MSZP önkormányzati képviselője, Ménesi Imre csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: Bohács tavaly decemberben a közgyűlésen magát javasolta a cég felügyelőbizottságába, s a mai napig jogtalanul vesz föl havi 90 ezer forint tiszteletdíjat. Az MSZP-s képviselő látni szeretné a fideszes politikus lemondó nyilatkozatát, s a bizonylatot arról, hogy visszafizette az összeget.

Megkeresésünkre Bohács az alábbi nyilatkozattal reagált: “A Ménesi Imre (MSZP) által elmondottakkal szemben a tények a következők. A Szegedi Hőszolgáltató Kft. felügyelő-bizottsági elnökének a cég, a kft. közgyűlése választott meg, nem pedig Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése. Ménesi Imre teljes tájékozatlanságáról tesz tanúbizonyságot, amikor ennek ellenkezőjét állítja. Téved akkor is, amikor azt állítja, hogy 2011 januárjától töltöttem be a tisztséget. Valójában 2011. február 1-jétől voltam a társaság felügyelőbizottsági elnöke. Amint tudomást szereztem ezen tisztség országgyűlési képviselőséggel való összeférhetetlenségéről, azonnali hatállyal lemondtam a posztról. Ménesi Imre súlyos tévedésben van, amikor azt állítja, hogy e megbízatásom még nem szűnt meg. Megbízatásom már 2011. október 31-én megszűnt. Az ezért kapott tiszteletdíjat – ahogy korábban bejelentettem – természetesen visszafizetem.”

Előző sztori

Szegedi körúton járt a brüsszeli képviselő + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Vélemény: Számkivetettség 2011-ben – Európában

Legutóbbi hasonló cikkek