Egyetem

Szupergyors sebességre kapcsolt a Vodafone hálózatfejlesztési projektje

Szupergyors sebességre kapcsolt a Vodafone hálózatfejlesztési projektje

2011. október 6., csütörtök
Szupergyors sebességre kapcsolt a Vodafone hálózatfejlesztési projektje

Töretlenül halad a Vodafone hálózatmodernizációja, olyannyira, hogy már az 1000. bázisállomás modernizációja is megtörtént.

Így már csak rövid idő kérdése, hogy a teljes hálózat modern, nagy adatátviteli sebességű, energiatakarékos, valamint 4G-, vagyis LTE-képes legyen. A Vodafone idén márciusban jelentette be hálózatának modernizációját, amelynek keretében 2012 közepére megvalósítja a „digitális kánaánt”, így a lakosság 99%-a hozzáférhet majd a minden igényt kielégítő, villámgyors mobilinternethez. A régebbi 2G-s telefont használók a többszörös teljesítményű „2,5 G”-t, más néven az EDGE adatátviteli szolgáltatást használhatják ki. A korszerűsítés révén a hálózat teljes egészében LTE-képes lesz, azaz a megfelelő frekvenciák megszerzése után a még gyorsabb mobilinternet-szolgáltatás könnyen elindítható. A vállalat a modernizáció során a környezettudatosságot is prioritásként kezelte, ennek megfelelően a Huawei új, nagyobb kapacitású, nagyobb lefedettséget biztosító berendezései nemcsak jobb szolgáltatást nyújtanak a korábbiaknál, hanem energiafogyasztásuk is kevesebb, mint a fele a régieknek. „A Vodafone egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minden eddiginél korszerűbb hálózata, és ezáltal a villámgyors mobilinternet az ország minél nagyobb területén, minél gyorsabban elérhető legyen – ez a garanciája annak, hogy az ügyfeleknek a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk, bármerre is járnak. Nagyon örülök neki, hogy a fejlesztés üteme töretlen, sőt magasan túlteljesíti elképzeléseinket, hiszen az eredetileg mintegy 15 hónaposra tervezett projekt felénél sem járva az ország több mint 60%-át modernizáltuk.” – mondta el dr. Beck György, a Vodafone elnök-vezérigazgatója. Jelenleg ez a hálózat Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Zala, Veszprém, Fejér, Somogy megyékben érhető el. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.