Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Rögbinap válogatott meccsel vasárnap Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Vasárnap a tojáslabda szerelmeseié a Felső Tisza parti stadionban. Magyar bajnoki forduló, utánpótlásrögbi, amerikai futball és válogatott rögbimeccs a program.

Október 16-án, vasárnap az új-zélandi világbajnokságon épp csak elcsendesedik a hazai All Blacks hakatánca a szomszéd ausztrálok elleni elődöntőt megelőzően, Szegeden is megkezdődik tojáslabda-parádé, sűrű program keretében hódolhatnak a rögbi és az amerikai futball rajongói szeretett sportjuknak a Felső Tisza parti stadionban. A program a tornarendszerben zajló női hetesrögbi bajnoki fordulóval indul délelőtt 10 órától a center pályán, melyben a Fit World Gorillák RC rögbis hölgyei is érintettek. Érdekesség, hogy a magyar női rögbibajnokságban indul a komplett szerb női válogatott is, mivel déli szomszédainknál e szakágban jóval előrébb járunk, s ez a lehetőség fejlődést biztosít számukra. “Nagyon nagy elismerés ez a magyar női rögbi számára, ami egyébként is sokkal előrébb járt nemzetközi szinten a férfiakénál” – mondta el portálunknak Debreczeni Dénes, a Gorillák csapatvezetője.

A hölgyek mérkőzéseivel párhuzamosan NB2-es bajnoki forduló kezdődik a dobópályán és a Fű2-n, ahol az SZTE EHÖK SE kemény legényeinek szurkolhatnak a kilátogatók. 10.50-től a Dél-Alföldi Rögbi Akadémia ifjoncai is pályára lépnek a kadettbajnokság keretein belül, ellenfelük a Fehérvári RC lesz (a juniorok 13.20-kor játszanak). 11.40-kor újabb NB 2-es bajnoki forduló a program, ezúttal már csak a dobópályán, mivel a Fű2 12 órától a tengerentúli unokatestvérnek, az amerikai futballnak ad helyet.

Déltől ugyanis újabb barátságos meccset vív a Szeged Bats, törökkanizsai szerb légiósokkal megerősített gárdája, ellenfele a bolgár Sofia Bears lesz. A bolgárokról tudni kell, hogy jelenleg hazájuk egyetlen komplett felszereléssel rendelkező amerkaifutball-csapata, legutóbbi felkészülési meccsüket október 2-án vívták a nem túl acélos Bukarest Predators ellen, 65-0-s győzelmet aratva. A szegedieket – mint már a Bukarest Warriors elleni június végi mérkőzésen is – a vajdasági Törökkanizsa szerb kölcsönjátékosai erősítik. (Mivel a Bats nem tud elindulni a hazai bajnokságban, játékosai Békéscsabán és Törökkanizsán a magyar Divízió I-ben és a szerb ligában edződnek.)

A nap fő műsorszáma a magyar-szerb válogatott találkozó lesz 15 órától. Mint Debreczeni Dénestől megtudtuk, e felkészülési meccs része a magyar rögbiválogatott 30 napos programjának. Gica Vacaru vezetőedző és Suiogan Károly segédedző együttese ezt követően október 29-én mérkőzik meg Dániával hazai környezetben, majd november 5-én Ausztria legjobbjaival szemben Bécsben Európa-bajnoki selejtezőn. A legfrissebb világranglistán jelenleg 71. magyar válogatottnak (szombati ellenfeleink, a szerbek 68. helyen állnak) mindkét találkozóját hoznia kell, hogy az Európai Nemzetek Kupája 2 C csoportjából feljebb lépjen egy divízióval. A magyar válogatottat a barátságos meccsen a Fit World Gorillák RC két játékosa, Bárdos András és Prágai András is erősíteni fogja a 2. sorban, ők a szegedi csapatvezető véleménye szerint meghatározó szerepet tölthetnek be a meccsen.

A rögbi válogatott mérkőzésére a belépő jegy ára 500 forint (a többi mérkőzés megtekintése ingyenes), amely tombola is egyben, az értékes nyeremények kisorsolására a mérkőzés ideje alatt a helyszínen kerül sor. Jegyek a helyszínen reggel 9 órától vagy elővételben a Fit World Fitnessben (Szeged, Dózsa Gy.u.12.) válthatók.

Program:

10.00: Női 7s rugby torna (center pálya)
10.00: NB2-es rögbi bajnoki forduló 1. kör (dobópálya és Fű2)
10.50: DARA Szeged – Fehérvár RC kadett rögbi bajnoki mérkőzés
11.40: NB2-es rögbi bajnoki forduló 2. kör (dobópálya)
12.00: Sofia Bears (bolgár) – Szeged Bats amerikaifutball mérkőzés (Fű2)
13:20: DARA Szeged – Fehérvár RC junior rögbi bajnoki mérkőzés (dobópálya)
15.25 Himnuszok
15:30 Magyarország – Szerbia válogatott rögbi mérkőzés (center pálya)

Tovább olvasom

Sport

Anyai örömök elé néz Márton Anita súlylökő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Februárra várják férjével első gyermeküket.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is pont nélkül az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

A hétközi fordulóban 3-1-re kikaptak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mario Sostaric szerezte az idény első gólját – a Dabas ellen.

Tovább olvasom

Aktuál