Sport

Női futball: megnehezíteni a Viktória dolgát

Női futball: megnehezíteni a Viktória dolgát

2011. október 28., péntek
Női futball: megnehezíteni a Viktória dolgát

Szombaton újabb nehéz ellenféllel kell megmérkőznie a Szegedi AK-nak a női labdarúgó NB I-ben. Cserenkó Szabolcs tanítványai a szombathelyi Viktória FC-t fogadják a Felső Tisza parti stadionban.

Az 1. fordulóban, a két csapat szombathelyi mérkőzésén - egyúttal a Szegedi AK élvonalbeli bemutatkozásán - lehengerlő, 9-0-s hazai diadal született. A Viktória egyébként is az egyik bajnokesélyes csapat az MTK mellett, akikkel a legutóbbi fordulóban 0-0-s döntetlent játszottak hazai környezetben. Ezt leszámítva szinte minden meccsüket lehengerlő fölénnyel nyerték, a Szeged mellett a Győri Dózsa otthonában is kilencet hintettek, a Nagypáli nyolcat kapott tőlük, Újpesten pedig meg sem álltak 13-ig, hogy csak a legnagyobb győzelmeket emeljük ki, 53-5-ös gólarányuk pedig több mint imponáló. Soraikat számos válogatott játékos erősíti, s bár közülük hatan is a nemzeti csapattal szerepeltek csütörtökön Bulgáriában Európa-bajnoki selejtezőn (4-0-s magyar siker született, az első a sorozatban), vétek lenne lebecsülni őket ezen focistahölgyek hiányban is, hiszen a a vasiak utánpótlása is nagyon erős. "Idegenben esélyünk nem volt, kétszer lőttünk kapura, kilenc gólt kaptunk. Ha ezt a kilencet a felére, két harmadára tudjuk redukálni az már előrelépésnek mondható. Mindenképp szeretnénk gólt lőni, és amennyire csak lehet megnehezíteni az ellenfél dolgát" - nyilatkozta portálunknak

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző a szombat találkozóval kapcsolatban. Bízunk benne, hogy a mester várakozásai teljesülnek, mindenesetre az mindenképp biztató, hogy amikor a SZAK, nála papíron sokkal erősebb csapatok ellen lépett pályára itthon, akkor a lányok becsülettel végigküzdötték a találkozókat és valóban megnehezítették az ellenfelek dolgát. A mérkőzést 13 órától játsszák a Felső Tisza parti stadionban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.