Női futball: megnehezíteni a Viktória dolgát

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton újabb nehéz ellenféllel kell megmérkőznie a Szegedi AK-nak a női labdarúgó NB I-ben. Cserenkó Szabolcs tanítványai a szombathelyi Viktória FC-t fogadják a Felső Tisza parti stadionban.

Az 1. fordulóban, a két csapat szombathelyi mérkőzésén – egyúttal a Szegedi AK élvonalbeli bemutatkozásán – lehengerlő, 9-0-s hazai diadal született. A Viktória egyébként is az egyik bajnokesélyes csapat az MTK mellett, akikkel a legutóbbi fordulóban 0-0-s döntetlent játszottak hazai környezetben. Ezt leszámítva szinte minden meccsüket lehengerlő fölénnyel nyerték, a Szeged mellett a Győri Dózsa otthonában is kilencet hintettek, a Nagypáli nyolcat kapott tőlük, Újpesten pedig meg sem álltak 13-ig, hogy csak a legnagyobb győzelmeket emeljük ki, 53-5-ös gólarányuk pedig több mint imponáló. Soraikat számos válogatott játékos erősíti, s bár közülük hatan is a nemzeti csapattal szerepeltek csütörtökön Bulgáriában Európa-bajnoki selejtezőn (4-0-s magyar siker született, az első a sorozatban), vétek lenne lebecsülni őket ezen focistahölgyek hiányban is, hiszen a a vasiak utánpótlása is nagyon erős.

“Idegenben esélyünk nem volt, kétszer lőttünk kapura, kilenc gólt kaptunk. Ha ezt a kilencet a felére, két harmadára tudjuk redukálni az már előrelépésnek mondható. Mindenképp szeretnénk gólt lőni, és amennyire csak lehet megnehezíteni az ellenfél dolgát” – nyilatkozta portálunknak Cserenkó Szabolcs vezetőedző a szombat találkozóval kapcsolatban.

Bízunk benne, hogy a mester várakozásai teljesülnek, mindenesetre az mindenképp biztató, hogy amikor a SZAK, nála papíron sokkal erősebb csapatok ellen lépett pályára itthon, akkor a lányok becsülettel végigküzdötték a találkozókat és valóban megnehezítették az ellenfelek dolgát.

A mérkőzést 13 órától játsszák a Felső Tisza parti stadionban.

Előző sztori

Egyesülnek a katonai titkosszolgálatok

Következő sztori

Szeged 2011: az ultrák nyílt levele a püspöknek