Női futball: csillagvadászatra készül a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét nehéz ellenféllel csap össze a Szegedi AK NB I-es női labdarúgócsapata szombat délután, ezúttal az Astra látogat a Felső Tisza parti stadionba a 9. fordulóban.

A vendégek, akárcsak a legutóbbi szegedi vendég, a Femina ugyancsak válogatott játékosokat felsorakoztató alakulat, akik közül a nemzeti csapatban 59 találkozón 28 gólt szerző csatárt, Dombai-Nagy Anettet kell elsősorban kiemelnünk, akit a feminás Pádár Anita után talán a második legismertebb magyar női labdarúgóként tarthatunk számon. Mellette a rutinos Sebestyén Györgyi és Fogl Katalin is komoly erőssége a csapatnak, míg a kapuban a címeres mezt már ugyancsak magára öltő Kovács Klaudia igyekszik majd útját állni a hazai rohamoknak. Kakuszi Adrienn, Vidács Krisztina és Üveges Katalin személyében pedig korábbi SZAK-játékosok is vannak keretükben védőtől csatárig. A tavaly Taksonyból Csepelre költöző alakulat remekül szerepel a pontvadászatban, egyedül a szombathelyi Viktóriától kaptak ki idegenben 3-0-ra két fordulóval ezelőtt, azonban elkapták a Feminát (3-1) a 4. körben, és a bajnok MTK-t legutóbb (2-1), jelenleg a tabella 2. helyét foglalják el, a vasiak nyomában loholva.

A SZAK egyelőre gólarányának köszönhetően tartja 9. helyét eddigi egyetlen legyőzött ellenfele, a Nyíregyháza előtt, legutóbb az üllői úton kaptak ki 7-2-re Horváth Hannáék Hevesi Tamás Fradijától. Két héttel előtte a Femina ellen, az eredmény ellenére is (1-3) szoros meccsett vívtak Szalai Ágnesék, s a hazai gárda mestere, Cserenkó Szabolcs ezúttal is hasonló teljesítményben bízik. “Ha tudjuk a Femina elleni hozzáállást hozni, akkor tisztességes helytállásra leszünk képesek. A mi célunk a bent maradás, a nagyobb és jobb csapatok ellen számunkra minden meccs ajándék, ezekből csak tanulni tudunk. Reálisan nézve a pontokat a hozzánk hasonló képességű csapatok ellen kell begyűjtenünk, de az Astra ellen sem feltartott kézzel lépünk pályára itthon. A kilátogató szurkolóknak szeretnénk bizonyítani, hogy tesszük a dolgunkat, kemény munkát végzünk, bízom benne, hogy mindennek az eredménye is beérik lassan” – közölte portálunkkal a tréner, hozzátéve, hogy mivel a futsal és az utánpótlás-bajnokság miatt a szűkös keret tagjai fokozottan nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért a hétfő és a kedd a regenerálódásé volt az elmúlt hétvégi Fradi elleni futball-futsal kettősderbi után, a szombati bajnokira szerdától kezdték meg a felkészülést. A pihenésre szükség is van, hiszen kisebb sérülésekkel többen is bajlódnak, de várhatóan senkit nem kell emiatt nélkülöznie a csapat mesterének.

A Szegedi AK 9. fordulóbeli, Astra elleni hazai találkozójára szombaton 14 órától kerül sor a Felső Tisza parti stadionban.

A 9. forduló programja:

Páter Fit-Well-Nagypáli – 1. FC Femina szombat 14 óra
Szegedi AK – Astra-Bíró-Kert FC szombat 14 óra (Vezeti: Szalai Sz., Széll J., Somodi)
MTK Hungária FC – Viktória FC szombat 14.30
UTE – Győri Dózsa SE vasárnap 15 óra
Szerdán játszották: Nyíregyháza Spartacus FC – FTC 0-4 (0-2)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

# Csapat M. Gy. D. V. Lg. Kg. Gk. P.
1. Viktória FC Szombathely 8 8 53 5 48 24
2. Astra-Bíró-Kert FC 8 7 1 30 9 21 21
3. MTK Hungária FC 7 6 1 46 6 40 18
4. 1. FC Femina-Hellotel 8 5 3 24 21 3 15
5. FTC 9 4 5 21 14 7 12
6. Győri Dózsa SE 8 4 4 21 24 -3 9
7. Páter Fit-Well-Nagypáli 8 2 6 14 31 -17 6
8. UTE 8 2 6 8 38 -30 6
9. Szegedi AK 7 1 6 6 34 -28 3
10. Nyíregyháza Spartacus FC 9 1 8 6 47 -41 3
Előző sztori

Utazás: A legjobb autós túrák Németországban

Következő sztori

Nem tűnt el a szobor

Legutóbbi hasonló cikkek