Sport

Női futball: az Üllői útra megy a SZAK vasárnap

Női futball: az Üllői útra megy a SZAK vasárnap

2011. október 8., szombat
Női futball: az Üllői útra megy a SZAK vasárnap

A hétvégét a Fradi jegyében tölti a Szegedi AK: szombaton a zöld-fehérek jönnek futsalbajnokira, vasárnap a szegedi lányok mennek az Üllői útra nagypályás meccsre.

Mint már említettük, szombaton 13 órától

az FTC-vel ütköznek meg a SZAK-Boszorkányok

Dorozsmán (

a találkozó online közvetítését itt olvashatják!

), azonban másnap sincs pihenő a szegedi női labdarúgóknak, hiszen vasárnap délután 15 órától az egyik magyar futballszentélyben, az Üllői úti Albert Flórián Stadionban lépnek pályára

Cserenkó Szabolcs

tanítványai.

Hevesi Tamás

utánpótlás szövetségi kapitány zöld-fehér együttese eddig felemásan szerepel a bajnokságban, hiszen két sima győzelmet arattak hazai környezetben a Nagypáli és az Újpest ellen, úgy lőve 9 gólt, hogy egyet sem kaptak(!), míg idegenben (és kétszer otthon is) mindössze egyszer találva a hálóba, rendre vereséget szenvedtek. érdekesség, hogy a Fradi az utóbbi három fordulóban képtelen volt gólt lőni, igaz, a tabella első három helyezettje ellen ez megbocsátható... A Szegedi AK-nak sem volt könnyű dolga legutóbb, a válogatottak sorát, köztük a már-már legendának számító, örökös gólkirálynő

Pádár Anitát

felvonultató

Feminával szemben

. A csapat ugyan biztatóan és jól játszott - sőt, mondhatni az eredmény ellenére partiban volt neves ellenfelével - végül 3-1-es vereséget szenvedett. "Ha a múlt heti, Femina elleni hozzáállást tudjuk hozni idegenben, akkor mindenféleképpen egy tisztes, és eredményében számunkra hasznos helytállást várok. Nagyon kétarcú a csapatunk. Idegenben, főleg hosszabb túrák esetén kicsit fásultan szerepelünk, míg itthon, hazai környezetben tudunk „harapni”, noha ez eddig nem nagyon látszik meg az eredményeinken, de a játék képe több hazai meccsünkön is ezt mutatta. Vasárnapi ellenfelünk, a Ferencváros jelentős erőt képvisel, tele válogatott és válogatott szintű játékosokkal. Nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de bízok az elvégzett heti edzésmunkában. Bizakodva megyünk az Üllői útra, ahol úgy vélem, minden edzőnek, játékosnak és csapatnak megtiszteltetés, ha bármilyen sportágban a Ferencváros ellen játszhat. Azt azonban hozzátenném, nem felemelt kézzel lépünk pályára az Albert-stadionban sem. Nem szabad az elején gólt kapnunk, akkor nem lehet nagyobb gond" - közölte portálunkkal Cserenkó Szabolcs, a SZAK edzője. A szegedi lányokra nyilván nagyobb terhelést ró a hétvége, hiszen a futsalcsapat a nagypályás keretéből áll össze, míg a Ferencvárosnál nincs átfedés a kettő között. A találkozó vasárnap délután 15 órakor kezdődik az Albert Flórián Stadionban.

A 8. forduló programja:

Győri Dózsa SE - Páter Fit-Well-Nagypáli

szombat 14 óra

1. FC Femina - Nyíregyháza Spartacus FC

szombat 14 óra

Viktória FC - UTE

vasárnap 13 óra

Astra-Bíró-Kert FC - MTK Hungária FC

vasárnap 15 óra

FTC - Szegedi AK

vasárnap 15 óra

(Vezeti: Orbán, Csete, Kása)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#CsapatM.Gy.D.V.Lg.Kg.Gk.P.
1.Viktória FC Szombathely77--4053521
2.MTK Hungária FC66--4544118
3.Astra-Bíró-Kert FC76-12891918
4.1. FC Femina-Hellotel74-31621-512
5.Győri Dózsa SE73-41824-69
6.FTC72-51012-26
7.Páter Fit-Well-Nagypáli72-51428-146
8.UTE72-5825-176
9.Szegedi AK61-5427-233
10.Nyíregyháza Spartacus FC71-6635-293

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.