Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: “pontosan” szerepeltek a HFC felnőttcsapatai

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/borsandiistvan.jpg

Megjelent:

A hétvégi fordulókban a Hódmezővásárhelyi FC mindhárom felnőttbajnokságban szereplő csapata pályára lépett. Az NB III-asok Szarvasról tértek haza ponttal, a megyei I. osztályban szereplő második garnitúra nagy küzdelem után fektette két vállra a vetélytárs Balástyát, míg a megye III-asok kiütötték a Makó FC harmadik csapatát.

NB III Alföld csoport 10. forduló:

Szarvasi FC – Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-1). Szarvas, 100 néző. Vezette: Budai B.
Szarvas: Szabó B. – Csellár, Pákozdi, Ferenczi (Závoda), Petykó – Bakró, Mike, Nagy R., Klimaj (Kristó) – Somogyi, Jurecska (Furár). Edző: Somogyi János.
HFC: Kovács K. – Huszár, Antal, Bárkányi, Marton – Varga M. (Mátó), Sipos, Kökény, Bartyik, Potloka (Major) – Domonkos (Piti). Edző: Szűcs Róbert.
Góllövők: Somogyi (61′ 11-esből) illetve Domonkos (27′).
Kiállítva: Bárkányi (HFC, 59′).
Jók: Pákozdi, Csellár, Ferenczi, illetve Kökény, Potloka, Domonkos.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a piros mezes szarvasiak birtokolták többet a labdát, de komolyabb helyzetig nem jutottak. A 27. percben Potloka adott remek labdát Domonkosnak, aki a bal oldalon kapura húzott, kicselezte a kifutó Szabó Balázs kapust, és az üres kapuba gurított (0-1). A kapott gól alaposan megzavarta a hazaiak játékát, így az eredmény a szünetig már nem is változott.

Fordulás után három csatáros rendszerre állt át a Szarvas, és mindent egy lapra feltéve támadott. Különösen Somogyi hatalmas bedobásai okoztak gondot a sárga-kék mezes vendégek kapuja előtt. Támadott a Szarvas, de a vásárhelyiek kontráiban is benne volt a gólveszély. A 60. percben kihagyott a vendégek védelme, Somogyival egyik védő sem vállalta fel az ütközést, a rutinos szarvasi támadó betőrt a 16-oson belülre, ahol Bárkányi már csak szabálytalanul tudta megállítani. Budai játékvezető sárga lapot mutatott fel a védőnek, és mivel ilyet már korábban is kapott, mehetett zuhanyozni. Somogyi végezte el a büntetőt, amelybe Kovács kapus beleért ugyan, de hárítani nem tudott (1-1). Felforrósodott a hangulat, durva belemenések, reklamálások, téves játékvezetői ítéletek fokozták a feszült hangulatot. A játékrész hátralévő részében az emberelőnyben játszó hazaiak szinte kapujukhoz szegezték a vendégeket, de az adódó lehetőségek kimaradtak.

Somogyi János: ” A második félidőben már olyan mentalitással játszottunk, ami joggal elvárható a csapattól, de sajnos ez is kevés volt a győzelemhez.”
Szűcs Róbert: ” Az első félidőben sajnos kihagytuk a lehetőségeinket, a kiállítás és az egyenlítés után viszont örültünk a pontszerzésnek.”

Megyei I. osztály 11. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. – KSE Balástya 2-1 (1-0). Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Borbás B.
HFC II.: Vígh S. – Jesenszki, Bokor, Rácz L., Replyuk (Török R.) – Tóth J., Soós Z., Borbás Zs. (Molnár M.), Brizik-Bodrogi I. (Vaits V.) – Konc K., Juhász II. S. Edző: Dezső Ferenc.
Balástya: Reguli – Batancs, Kis Szabó, Gajdacsi, Tóth I., Kailinger, Getyinás, Jójárt T., Jójárt G. (Rajtik), Szél, Böröcz. Edző: Antal Róbert.
Góllövők: Konc Krisztián 2 (8′ és 86′), illetve Batancs (52′).
Jók: Juhász II. S., Konc K., Soós Z., Brizik-Bodrogi I., illetve Reguli, Batancs, Gajdacsi.

Mindkét csapat számára azonos volt a tét, elszakadni a kiesőzónától és felzárkózni a középmezőnyhöz. Az első játékrészben jól játszott a fiatal vásárhelyi gárda, és egy szép támadást követően a vezetést is megszerezték. Szünet után érthetetlenül visszavettek a tempóból a hazaiak, és egy szerencsésen eltalált lövésből egyenlíteni tudott a Balástya. Amikor már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, egy egyéni védelmi hibát könyörtelenül kihasználva mindhárom pontot otthon tartották a vásárhelyiek.

Dezső Ferenc: “Mindig a kötelezőnek tartott győzelmek a legnehezebbek, szerencsére ezt a feladatot nekünk most sikerült megoldanunk.”
Antal Róbert: “Döntetlenszagú mérkőzésen pár perccel a vége előtt kapott góllal nem jó érzés kikapni.”

Megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 10. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC III. – Makó FC III. 6-0 (4-0). Hódmezővásárhely. Vezette: Dobai J.
HFC III.: Fenesi (Dornstadter) – Daraki, Mihály L., Tóth B., Benkő – Papp Cs., Mészáros, Puskás (Török B.) – Hanga (Fekete), Szilágyi P. (Zubák), Gábor S. (Ollé) Edző: Puskás János.
Makó III.: Benyó – Pongrácz, Gabnai, Juhász J., Szebehelyi, Mihály L., Zádori, Törős, Bencze (Szabó L.), Budai, Árva. Edző: Árva Tamás.
Góllövők: Papp Csaba (2), Gábor Sándor, Hanga Csaba, Szilágyi Péter és Ollé László.

Tovább olvasom

Sport

Három győzelmet vár az alsóházban Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/borsandiistvan.jpg

Megjelent:

A Tatabánya, a Debrecen és a KSI lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/borsandiistvan.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/borsandiistvan.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Aktuál