Sport

Labdarúgás: "pontosan" szerepeltek a HFC felnőttcsapatai

Labdarúgás: "pontosan" szerepeltek a HFC felnőttcsapatai

2011. október 23., vasárnap
Labdarúgás: "pontosan" szerepeltek a HFC felnőttcsapatai

A hétvégi fordulókban a Hódmezővásárhelyi FC mindhárom felnőttbajnokságban szereplő csapata pályára lépett. Az NB III-asok Szarvasról tértek haza ponttal, a megyei I. osztályban szereplő második garnitúra nagy küzdelem után fektette két vállra a vetélytárs Balástyát, míg a megye III-asok kiütötték a Makó FC harmadik csapatát.

NB III Alföld csoport 10. forduló:

Szarvasi FC - Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-1).

Szarvas, 100 néző. Vezette: Budai B.

Szarvas:

Szabó B. - Csellár, Pákozdi, Ferenczi (Závoda), Petykó - Bakró, Mike, Nagy R., Klimaj (Kristó) - Somogyi, Jurecska (Furár). Edző: Somogyi János.

HFC:

Kovács K. - Huszár, Antal, Bárkányi, Marton - Varga M. (Mátó), Sipos, Kökény, Bartyik, Potloka (Major) - Domonkos (Piti). Edző: Szűcs Róbert.

Góllövők:

Somogyi (61' 11-esből) illetve Domonkos (27').

Kiállítva:

Bárkányi (HFC, 59').

Jók:

Pákozdi, Csellár, Ferenczi, illetve Kökény, Potloka, Domonkos. Nagy iramban kezdődött a találkozó, a piros mezes szarvasiak birtokolták többet a labdát, de komolyabb helyzetig nem jutottak. A 27. percben

Potloka

adott remek labdát

Domonkosnak

, aki a bal oldalon kapura húzott, kicselezte a kifutó

Szabó Balázs

kapust, és az üres kapuba gurított (0-1). A kapott gól alaposan megzavarta a hazaiak játékát, így az eredmény a szünetig már nem is változott. Fordulás után három csatáros rendszerre állt át a Szarvas, és mindent egy lapra feltéve támadott. Különösen

Somogyi

hatalmas bedobásai okoztak gondot a sárga-kék mezes vendégek kapuja előtt. Támadott a Szarvas, de a vásárhelyiek kontráiban is benne volt a gólveszély. A 60. percben kihagyott a vendégek védelme, Somogyival egyik védő sem vállalta fel az ütközést, a rutinos szarvasi támadó betőrt a 16-oson belülre, ahol

Bárkányi

már csak szabálytalanul tudta megállítani.

Budai

játékvezető sárga lapot mutatott fel a védőnek, és mivel ilyet már korábban is kapott, mehetett zuhanyozni. Somogyi végezte el a büntetőt, amelybe

Kovács

kapus beleért ugyan, de hárítani nem tudott (1-1). Felforrósodott a hangulat, durva belemenések, reklamálások, téves játékvezetői ítéletek fokozták a feszült hangulatot. A játékrész hátralévő részében az emberelőnyben játszó hazaiak szinte kapujukhoz szegezték a vendégeket, de az adódó lehetőségek kimaradtak. Somogyi János:

" A második félidőben már olyan mentalitással játszottunk, ami joggal elvárható a csapattól, de sajnos ez is kevés volt a győzelemhez."

Szűcs Róbert:

" Az első félidőben sajnos kihagytuk a lehetőségeinket, a kiállítás és az egyenlítés után viszont örültünk a pontszerzésnek."

Megyei I. osztály 11. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. - KSE Balástya 2-1 (1-0).

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Borbás B.

HFC II.:

Vígh S. - Jesenszki, Bokor, Rácz L., Replyuk (Török R.) - Tóth J., Soós Z., Borbás Zs. (Molnár M.), Brizik-Bodrogi I. (Vaits V.) - Konc K., Juhász II. S. Edző: Dezső Ferenc.

Balástya:

Reguli - Batancs, Kis Szabó, Gajdacsi, Tóth I., Kailinger, Getyinás, Jójárt T., Jójárt G. (Rajtik), Szél, Böröcz. Edző: Antal Róbert.

Góllövők:

Konc Krisztián 2 (8' és 86'), illetve Batancs (52').

Jók:

Juhász II. S., Konc K., Soós Z., Brizik-Bodrogi I., illetve Reguli, Batancs, Gajdacsi. Mindkét csapat számára azonos volt a tét, elszakadni a kiesőzónától és felzárkózni a középmezőnyhöz. Az első játékrészben jól játszott a fiatal vásárhelyi gárda, és egy szép támadást követően a vezetést is megszerezték. Szünet után érthetetlenül visszavettek a tempóból a hazaiak, és egy szerencsésen eltalált lövésből egyenlíteni tudott a Balástya. Amikor már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, egy egyéni védelmi hibát könyörtelenül kihasználva mindhárom pontot otthon tartották a vásárhelyiek. Dezső Ferenc:

"Mindig a kötelezőnek tartott győzelmek a legnehezebbek, szerencsére ezt a feladatot nekünk most sikerült megoldanunk."

Antal Róbert:

"Döntetlenszagú mérkőzésen pár perccel a vége előtt kapott góllal nem jó érzés kikapni."

Megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 10. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC III. - Makó FC III. 6-0 (4-0).

Hódmezővásárhely. Vezette: Dobai J.

HFC III.:

Fenesi (Dornstadter) - Daraki, Mihály L., Tóth B., Benkő - Papp Cs., Mészáros, Puskás (Török B.) - Hanga (Fekete), Szilágyi P. (Zubák), Gábor S. (Ollé) Edző: Puskás János.

Makó III.:

Benyó - Pongrácz, Gabnai, Juhász J., Szebehelyi, Mihály L., Zádori, Törős, Bencze (Szabó L.), Budai, Árva. Edző: Árva Tamás.

Góllövők:

Papp Csaba (2), Gábor Sándor, Hanga Csaba, Szilágyi Péter és Ollé László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.